מעמד השיבוט הגנטי בהלכה
שלום רב, ברצוני לברר: 1)מהי דעתם של רבנים בכירים בנוגע ל"שיבוט אדם"- למטרות הולדה? 2) האם קיימת פסיקה הילכתית בנושא? אודה מאוד לתשובתכם.
שלום
אני יוצאת עם בחור שלאחיו יש פיגור שכלי הוא נמצא בפנימיית אילנית בפרדס חנה , יחסינו מאוד קרובים ובקרוב נתחתן אבל אני מאוד לחוצה שבעיית אחיו היא גנטית ?
האם זה עובר בתורשה ?
יש סיכוי שלילדיי תהא בעייה כלשהי ?
מה עליי לעשות , הוא נפגע כשאני מדברת איתו על אחיו , במיוחד שהוריי לא רוצים אותו כבעלי בגלל בעיית אחיו , הם גורמים לנו להמון ריבים מה עליי לעשות?
כדי לדעת אם פיגור שכלי של אדם נובע מליקוי גנטי תורשתי או מליקוי שאיננו תורשתי יש צורך להכיר את הבעיה הרפואית של המפגר בצורה מקצועית.
הבעיה העיקרית היא, אם כן, איך ניתן לברר דבר כזה בלא לגרום לעגמת נפש להורים ומתח חברתי מיותר.
אין לנו תשובה כללית לשאלה חשובה כזו כך שכדאי להתייעץ עם אדם חכם שמכיר אישית את המשפחה המדוברת.
שלום רב, ברצוני לברר: 1)מהי דעתם של רבנים בכירים בנוגע ל"שיבוט אדם"- למטרות הולדה? 2) האם קיימת פסיקה הילכתית בנושא? אודה מאוד לתשובתכם.
שלום רצ רציתי לדעת אם מותר על פי ההלכה להסיר שער בלייזר מעור הפנים (ליד הפאות למשל) או מתחת לזקן (באזור הצוואר). תודה
תוכן השאלה: האם התרופה Siran Tablets תוצרת גרמניה כשרה? מדובר בטבליות תוססות נגד כאב גרון שממיסים במים ויש להן טעם לימון. תודה.
לכבוד ההנהלה מכון שלזינגר.שלום רב! אדם חרדי שמאושפז בבית חולים של גוים בראש השנה, וע"י בחדר שוכב אדם חילוני,(אולי בגדר אפיקורס). והגיע שליח של הקהילה