אמי אחות בבי"ח דתי ויש לה משמרת בוקר בשבת משעה 7:00-15:00 ועוד שעה נסיעה בכל צד לשם ומשם במידה וביה"ח לא יארגן קריאת פרשת זכור במחלקה או לחלופין אם היא תהיה עסוקה עם חולה בשעת הקריאה כיצד עליה לנהוג?
אם האחות לא תוכל לשמוע פרשת זכור יש לה כמה אפשרויות:
האחת: לשמוע את קריאת התורה בפורים דפרזים או את המפטיר בקריאת התורה בירושלים בשבת פורים, הכוללים את פרשת ויבא עמלק.
השניה: לשמוע את קריאת המפטיר של פרשת כי תצא, בזמנה בקיץ.
הערה: אם מדובר באח גבר, מן הראוי לקיים את שתי האפשרויות גם יחד.
אשתי שתחי` ואני מנסים להכנס להריון כשנה ללא הצלחה. השבוע הלכנו לפרופסור שמומחה לפריון ולאחר בדיקות שנעשו הוא הגיע למסקנה שלאשתי בעיית ביוץ . בסוף
האם יש הבדל בין זמן ההמתנה הנדרש במוות לבבי-נשימתי טבעי ללא החייאה לבין מוות לבבי-נשימתי עם נסיון החייאה מלאה שנכשל? (מצב 2)
מהו המנהג להניח תפילין במנחה של תענית ציבור? מה מקורו? מי נוהג אותו? (ספרדים, אשכנזים, תימנים, יהודי פראג וכו') מה הסיבה למנהג הזה?