אפשרויות לדחיית הריון בתחילת נישואין
בס"ד לפני כמה חודשים הכרתי בחורה, אנחנו בקשר טוב, מעונינים להתחתן, חשבנו בהתחלה שנוכל להמתין עם זה קצת, אבל אנחנו ממש רוצים להתחתן, הבעיה שהבחורה
שלום לרב,
פניתי אליכם בעבר עם התחלת השאלה שלי ואני פונה שוב לאור הישנות הבעיה
כפי שציינתי בעבר אני דתי, בן 30 ונשוי
אני סובל מזה שנים מבעיה של שפיכה מוקדמת.
לפני מספר חודשים, באזור של יום כיפור, התחלתי להרגיש מידי פעם – בעיקר בתפילות ובהתרגשות – הרגשה כמו שלפני שפיכת זרע, הרגשתי מעין סחרחורת, דופק מוגבר, נשימות כבדות וממש הרגשה בתחתית הבטן כמו לפני שפיכת זרע.
ביום כיפור עצמו חשתי גם את ההרגשה הזו בצורה מוגברת (ועל כך כתבתי בעבר)
הבעיה ממשיכה ולא עוברת, בהתחלה חשבתי שזה קרה כי חששתי כל הזמן מיציאת זרע וראית קרי ביום כיפור וחשבתי שאחרי יום כיפור זה יעבור – אבל זה לא עובר.
מיד פעם בפעם אני מרגיש את ההרגשות הללו – אני לא יכול להתפלל כמו שצריך, כי אני חושש שתהיה לי ההרגשה הזו וזה מפריע לי, אני מפחד לעלות לתורה, לעשות הגבהה של ס"ת, או אפילו לעבור לפני התיבה כי אני חושש שתהיה לי ההרגשה או שבאמת יצא לי זרע וכו'.
הדבר טורד את מנוחתי ופוגע ממש באורח חיי.
היתי שמח אילו הייתם יכולים ליעץ לי מה לעשות – למי עלי לפנות לטיפול ובכלל איזה טיפול – האם אני צריך טיפול פסיכיאטרי???
אני ממש לא יודע מה לעשות.
אציין כי לדוגמא ביום י' טבת לפני מס' ימים – בבוקר בתפילה בעת הסליחות פתאום התחלתי להרגיש את ההרגשה הזו, לא יכולתי להתרכז בתפילה, (כנראה התרגשתי מתפילת שמע קולנו בסליחות) והייתי חייב לצאת מבית הכנסת החוצה כדי להתאוורר ולשנות אווירה כדי שארגע.
אנא יעצו לי ועזרו לי למי לפנות
תודה מראש
אלעד שלום,
נראה לי שעכשיו הזמן לפנות לייעוץ מקצועי ישיר.
נסה לפנות אל ד"ר יהודה פרנקל, רופא מנוסה, שומר מצוות ומומחה לרפואה פסיכיאטרית.
ניתן לפנות אליו בטלפון 02-5661411
להשאיר הודעה במזכירה האלקטרונית והוא תמיד חוזר ומתקשר.
בהצלחה!
נ.ב. אם הבעיה לא תיפתר- אנא חזור אלינו
בס"ד לפני כמה חודשים הכרתי בחורה, אנחנו בקשר טוב, מעונינים להתחתן, חשבנו בהתחלה שנוכל להמתין עם זה קצת, אבל אנחנו ממש רוצים להתחתן, הבעיה שהבחורה
שלום רב! אנו זוג נשוי. אישתי לא יכולה להביא ילדים לעולם משום שאין לה שחלות ואין לה ביציות, כך היא נולדה. נודע לנו שאפשר להביא
שלום לרב הלפרין.יולדת שהולד הונח על בטנה צמוד לזמן השקיעה, ועדותה ועדות המיילדת הוא שרוב הראש היה בחוץ למשך כמה וכמה דקות קודם לכן במהלך
שלום! אני עושה עבודה, ועליי לדעת מהי גישת ההלכה בנוגע לאישפוז כפייתי. אשמח לקבל תשובה ומאמרים בנושא! תודה!