דכאון ופחדים
שלום רב, שנה טובה. אני נשואה 3.5 שנים ויש לי שתי בנות, אחת בת שנה ואחד עשרה חודשים, והשניה בת 10 חודשים. לאחר לידת הבת
תגובה לשו"ת 6144:
ניתן היה לצפות מרב שידום שעה שאין לו מושג בנושא עליו הוא נשאל. כרומוזום Y-DNA של אב טבעי עובר אל הבן כשם שהאב קבל מאביו הטבעי. מוטציה תגרום לכך שהבן יאבד את תכונת הכרומוזום ולא שתופיע אצל מי שלאביו לא היה. כבר אמרו חכמים: סייג לחכמה שתיקה.
תשובה לתגובה:
א. לא הבנתי את תגובתך, לא ברמה הפורמלית ולא ברמה המהותית.
ברמה הפורמלית: העונה, הרב שענה לך, הוא גם רופא ותיק וגם פיזיקאי בהכשרתו. כך שהמתודה המדעית, כמו גם יסודות הגנטיקה אינם זרים לו.
ב. ברמה המהותית: לא הצלחנו להבין את טענתך. נשמח מאד לקבל פירוט של טענתך המדעית כדי שנוכל להתייחס אליה ולקבל אותה או לדחותה.
המשפט "מוטציה תגרום לכך שהבן יאבד את תכונת הכרומוזום, ולא שתופיע אצל מי שלאביו לא היה", הוא נכון בדרך כלל. אך בוודאי שאיננו נכון באופן מוחלט. איך נוצר הגן הזה אצל הכהן הראשון?
שאלה צדדית: מהי הכשרתך הפורמלית בתחום הרפואי?
התשובה לשאלה "צדדית" זו חשובה כדי לדעת באיזה רמת הסבר עלינו לנקוט בתשובה מהותית עבורך.
שלום רב, שנה טובה. אני נשואה 3.5 שנים ויש לי שתי בנות, אחת בת שנה ואחד עשרה חודשים, והשניה בת 10 חודשים. לאחר לידת הבת
Is it permitted to have semen removed from your husband after he has died in order to have children from him later on?
האים ניתן לבצע שינוי בגנים כשהשינוי שרצוי שיבצע הינו קטן כגון עוורון צבעים וגם אם ההורים מאוד רוצים כי הם מפחדים שיחסם בפניו אפשרויות שונות