האם יש איסור כלשהו לתרום אברים לגוי? שמעתי שיש צורך להביא את כל אברי האדם לקבורה יהודית. אבל האם הצלת חיים, גם של גוי, אינה עדיפה על איסור זה? ומה לגבי תרומות שלאו מצילות חיים כמו תרומת עור?
אשמח גם לקבל מקור כדי להרחיב את הידע שלי בנושא תודה
במצב הקיים בו עקרון ההדדיות המקובל בעולם משפיע על נתינת וקבלת תרומת איברים- אין שום איסור לתרום איבר לגוי.
ולכן, אם המוות נקבע על פי ההלכה, ניתן לתרום את האיברים גם ליהודי וגם לגוי, על פי כללי הקדימויות המקובלים.
שלום רב, נרשמתי למבחן של אגודת רופאים אירופאי, עבור תעודה שתאפשר לי לעשות השתלמות ברפואה בחו"ל. המבחן מתבצע במספר מקומות ב"אירופה", ותל-אביב הוא אחד מהמקומות.
שלום רב, במסגרת לימודי הוראת המדעים במכון טל (ביה"ס הגבוה לטכנולוגיה בירושלים) נתבקשנו לחקור את נושא קביעת רגע המוות בהקשר תרומת איברים. נשלחנו ע"י המרצה
קיבלתי את תגובת הרב הלפרין, ובקשתו שאשלח פרוספקט. אני מצרפת כתובת של דף פרוספקט של המכשיר ושל האתר המייצג בישראל. השתדלתי לתת כתובת לדף ללא