צום יום כיפור בהנקה עם חולשה כוללת
אני גם מניקה וגם יש לי וירוס של חולשה וצמרמורות מה עלי לעשות בתי בת 7 שבועות? והאם אפשר להניק אותה כשחולים?
שלום, תודה על האתר הנפלא.
רציתי לשאול שתי שאלות:
1. האם בהריון, כאשר הבטן מפריעה לתשמיש באופן הרגיל, (או כשהבטן עדיין לא גדולה – אבל הלחץ עליה מפריע לאישה) – מותר לשמש גם בתנוחות אחרות, והאם ישנן הגבלות בעניין?
2. אני יודע שהרמב"ם פוסק שאשתו של אדם מותרת לו, בועלה כדרכה ושלא כדרכה, ומותר לו לנשקה בכל אבר שירצה. שאלתי היא – מה בנוגע לפסק הלכה – מה מותר ומה אסור, ומה מידת חסידות?!
תודה רבה.
א. לגבי תנוחות התשובה לשאלה חשובה זו היא קצת מורכבת.
יש דברים שמותרים תמיד.
יש דברים שמותרים בתנאים מסויימים
ויש דברים שאסורים תמיד.
הכתובת לבירור מעשי של שאלות אלו איננה רב וירטואלי בדוא"ל, אלא רב אמיתי, או לפחות מדריך נישואין מנוסה.
ב. לגבי נישוק באותו מקום, ככלל, התשובה שלילית ואין להתיר.
כללית, אתה יכול לעיין במאמרו של פרופ' אברהם שטינברג "השקפת היהדות על החיים המיניים" ספר אסיא ד' עמ' 190-206.
להלן קישור למאמר דרך אתר מכון שלזינגר: https://www.medethics.org.il/articles/ASSIA/ASSIA4/R0041190.asp
אני גם מניקה וגם יש לי וירוס של חולשה וצמרמורות מה עלי לעשות בתי בת 7 שבועות? והאם אפשר להניק אותה כשחולים?
אשתי נמצאת כרגע בהריון החמישי. יש לנו בבית שלשה בנים ובת. הבן השלישי הינו לקוי שמיעה. אישתי לא מוכנה להשתמש באמצעי מניעה. אני מרגיש שאני
שלום, הייתי רוצה לדעת האם כדורי ברזל של חברת סולגר כשרים לפסח והאם חומצה פולית של דרך חיים מותרת בפסח תודה רבה וחג שמח
בננו בן 10.5 החל לאחרונה טיפול ברטלין עקב הפרעת קשב וריכוז. ברצוננו לדעת , האם מותר לקחת את הכדור גם בשבתות וחגים (יהיה לו יותר