גירושין והפרייה מלאכותית
שלום רב, אישה אחת רוצה להתגרש מבעלה, בין היתר, כי אינו רוצה ילדים. מאחר והיא כבר מתקרבת לגיל 40, ברצונה להשתמש בשרותים של "בנק הזרע".
שלום רב, ברצוני לשאול 2 שאלות:
1) קיבלתי מהרופא כדורי ברזל להתחיל לקחת מאחר ואני בהריון. הכדורים מסוג "סלו-פה פוליק". קראתי בהתוויה הרפואית שלהם שהם מכילים לקטוז. שאלתי היא האם לקטוז זה מרכיב חלבי (אני יודעת שהוא נמצא במוצרי חלב) ועל כן האם הכדורים חלביים ואסור ליטול אותם לאחר אכילת בשר (אם אכן זה כך, אבקש להחליף סוג מאחר וגם אסור ליטול הכדורים לאחר אכילת מוצרי חלב בגלל בעיית ספיגה).
2) אני בשבוע ה-16 להריוני. שאלתי את הרופא לגבי צום ט´ באב והוא אמר שעקרונית אין מניעה לצום, אך אם ארגיש חולשה/ קושי אז לא כדאי לקחת סיכון ולשבור את הצום. מהכרותי עם גופי, במיוחד בתקופת ההריון, אם איני שותה (והרבה) אני מתחילה להרגיש סחרחורת, חולשה וכאבי ראש חזקים מאוד. אני פוחדת שאם אחוש כך בשל חוסר שתיה אני אסכן גם את עצמי וגם את העובר. האם יש היתר לא לצום? חשוב לציין שגם יש לי 2 ילדים בבית, מה שעוד מקשה עליי לצום.
אודה לרב על תשובתו ל-2 השאלות.
2. במצבך ראוי שלא תצומי בט' באב.
השנה, מאחר והצום מתחיל במוצאי שבת יש להבדיל על בירה או קפה, או קולה, לפני אכילה או שתיה. ראי בנשמת אברהם הלכות תשעה באב שחל ביום ראשון (סימן תקנ"ו)
שלום רב, אישה אחת רוצה להתגרש מבעלה, בין היתר, כי אינו רוצה ילדים. מאחר והיא כבר מתקרבת לגיל 40, ברצונה להשתמש בשרותים של "בנק הזרע".
שלום לכבוד הרבנים גילו אצלי לא מזמן רגישות לצ`ליאק והתחלתי השבוע להימנע ממוצרים המחילים גלוטן (קמח חיטה /שעורה וכו`) ואני מתבסס ביום על לחם מקמח
I would appreciate direction where to look for a solution: we are a religious married couple in our early fifties postmenopausal and vaginal sex has
שלום רב. האם ידוע לכם על בעיה בכשרות התרופה אלדוין להורדת חום. מישהו אמר, שהקפסולה עשויה מחומרים שאינם כשרים. בתודה