מניעת חיסונים לילדים מטעמים אידיאולוגיים

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אנו כותבים עבודה על מניעת חיסונים לילדים ע"י הוריהם מטעמים אידיאולוגים. רצינו לדעת מה יחס ההלכה בנושא, והאם ישנם מקורות יהודיים והלכתיים העוסקים בנושא זה או בשאלות הקרובות לעניין, כגון חובת ההורה לבריאות ילדיו, דאגה לפרט על חשבון הכלל וכ"ו.

תודה מראש

תשובה:

חיסון ניתן כאשר הסיכון לאדם שלא עובר חיסון הוא יותר גבוה משל זה שעובר את החיסון. לכן קיימת חובה לעבור חיסון, פרט למצבים רפואיים מיוחדים בהם הסכנה שהחיסון יזיק היא גבוהה יותר.

בנוסף, מי שאיננו מתחסן הוא מסכן לא רק את עצמו אלא גם את סביבתו כמפיץ מחלה פוטנציאלי, ולפעמים הוא יכול להיהפך כמעט לרודף על פי ההלכה. באופן מעשי מומלץ להתייעץ קודם כל עם רופא כדי לקבל את נתוני הסיכון בשתי האפשרויות, ואח"כ עם רב פוסק.

להדפסה

שאלות נוספות

תרומת ביצית/זרע

שלום רב, לשם עבודה באוניברסיטה על תרומת ביצית/זרע וההשקפה של ההלכה, אשמח באם תענו על השאלה הבאה: ילד ממזר-שלא יודעים מי אמו או אביו. מה

קרא עוד »

הפלת עובר עם בצקת

שלום וברכה. אשמח למענה מהיר. אני בת 27, בהריון ראשון בשבוע 23. בשבוע 13 נערכה בדיקת שקיפות עורפית בה התקבלה תוצאה של 3.7 ובצקת כללית

קרא עוד »

צרעת בהלכה וברפואה

שלום וברכה! אני כותבת עבודה בנושא הצרעת בעיקר הצרעת שבספר ויקרא. התחלתי לקרוא מן המקרא אך לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין בהרת, שאת ומחיה.

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?