קביעת רגע המוות בישראל
האם בקביעת רגע המוות במדינת ישראל יש להשתמש בעמדת המשפט העברי? אם כן, מדוע? ואם לא מדוע? אודה לתשובתכם.
שלום רב,
לפני כשלושה שבועות חליתי בקוליטיס, עברתי תקופה של שילשולים , חולשה,הקאות וסחרחורות קשים.
קיבלתי טיפול אנטיביוטי של ציפרודקס(סיימתי את הטיפול ערב ראש השנה) ואמנם התופעות עברו אבל עדיין יש לי חולשה וסחרחורת חזקה מאוד ורציתי לשאול האם עלי לצום בשיעורים או שמא מותר לי לשתות יותר משיעורים מחשש להתקף סחרחורת וחולשה.
כמו כן אני לוקח כדור למעי בשם קולוטל שאותו צריך לקחת עם אוכל, האם לקחת או לוותר יום אחד?
בבוקר אני מקיא מלא עדיין ולכן השאלה לגבי השיעורים חשובה .
תודה רבה
אם לפי הנחית הרופא יש צורך לאכול ולשתות, מן הראוי להשתדל לעשות זאת במנות של פחות מכשיעור.
לגביך פחות מכשיעור פירושו מנת נוזל (כל נוזל – לא רק מים) של 40 סמ"ק עם המתנה של לפחות 2 דקות בין מנה למנה.
ולגבי מזון שאיננו נוזל – מדובר במנה של 30 סמ"ק [כנפח של מגירה של קופסת גפרורים מצויה. לדוגמא "לחמית" היא כ22 סמ"ק] בהמתנה של 5 דקות בין מנה למנה.
האם בקביעת רגע המוות במדינת ישראל יש להשתמש בעמדת המשפט העברי? אם כן, מדוע? ואם לא מדוע? אודה לתשובתכם.
אני מחפשת מקורות (ראשוניים ומשניים) בנושא היחס להנקה: א. כללי (חשיבות, עידוד וכדו') ב. כפעולה פונקציונלית מכובדת או אולי פעולה בעלת פוטנציאל למתח מיני. ג.
I have been prescribed a CPAP machine for sleep apnea. My Rav said I have to put it on a timer, however my machine turns
האם "טאמס" (סוכריות מציצה ) כשרות? לא מצאתי עליהן כשרות. אלו סוכריות לצרבת, והאם אתם מכירים תחליף כשר ? תודה.