חולה הנוטה למות שעמדתו ביחס לחיבור למכונת הנשמה אינה ידועה למשפחה ולרופאים
שלום הרבראיתי באתר מכון שלזינגר שמותר להימנע מחיבור למכונת הנשמה אם מתקיימים שלשה תנאים: א. תוחלת חיים קצרה (פחות מששה חודשים)ב. צפי לחיים מלאי סבל
ב"ה שלום רב אני צריכה לעבור בדיקה רפואית פעם בשבוע הבדיקה נעשית במקום צנוע על מנת להיבדק אני צריכה להפשיל מעט את החצאית השאלה שלי היא איך עלי לנהוג .האם לחפש רופאה אישה שתבצע את הבדיקה השבועית?(רק שהמרפאה די רחוקה מביתי ועלי לנסוע ב 2 אוטובוסים) או שעלי לבקש מן הרופא שבזמן הבדיקה תהיה האחות נוכחת? או האם זה בסדר ואין איסור.. אשמח לקבל תשובה תודה מראש.
א. בכל מקרה של בדיקת אישה ע"י רופא יש לבקש נוכחות אחות או בן משפחה.
ב. יש עדיפות לבדיקת האישה ע"י רופאה על פני גבר רופא.
ג. על היקף החובה להתאמץ כדי להיבדק על ידי אישה – רואי להתיעץ עם רב פוסק המכיר אישית את השואלת.
שלום הרבראיתי באתר מכון שלזינגר שמותר להימנע מחיבור למכונת הנשמה אם מתקיימים שלשה תנאים: א. תוחלת חיים קצרה (פחות מששה חודשים)ב. צפי לחיים מלאי סבל
האם קבורה, בקבר המנוח, של צנצנת רקמות שנותרה במכון לרפואה משפטית מחייבת מנהגי אבלות כעל כל נפטר ?
שלום… רציתי לדעת מהי דעת ההלכה בעיניין ברית מילה באמצעות מכשיר ליזר? אם אפשר לצרף מקורות הלכתיים בעיניין- שותי"ם, מאמרים וכו. או להפנות אותי אליהם.
אנחנו בסוף חודש תשיעי ומתעניינים באיסוף הדם הטבורי לאחר הלידה. האם, אם וכאשר הלידה תהיה בשבת, מותר להודיע, בשבת, לחברת האיסוף לבוא ולקחת את הדם?