מניעת הריון וחתונה

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אני וחברי מעוניינים להינשא בשנה הבאה, כאשר אני אהיה אי"ה בת שירות. אנחנו מתלבטים האם להינשא באמצע השנה (לפני פסח) או בקיץ (לאחר ספירת העומר). מבחינת הקשר כמובן שעדיף להתחתן מוקדם ולא לדחות את החתונה, אך אני חוששת שאני אכנס להריון כבר בהתחלה וזה יקשה עלי מבחינת המשך השירות הלאומי (מה גם שמבחינת התקנון מותר לאחראיים שלי/לאגודה להוציא אותי מהתפקיד עקב הריון). מה עדיף לעשות, והאם מותר למנוע הריון לזמן קצר (נניח 4 חודשים) במקרה כזה?

תשובה:

א. צדקת שעדיף להתחתן מוקדם ולא לדחות חתונה.

ב. מאוד לא מומלץ להתחיל את חיי הנישואין עם אמצעי מניעה ויש לכך כמה סיבות רציניות ביניהם סיבות רפואיות.

ג. לא ראוי שדווקא השירות הלאומי יהיה סיבה לדחיית נישואין או לעיכוב הריון.

להדפסה

שאלות נוספות

איפור קבוע

לכבוד מכון שליזינגר, אנו *** מאולפנת אמנה כפר-סבא עושות עבודה בתושב"ע בנושא איפור קבוע האם זה נחשב כקעקוע? נשמח לדעת את דעתכם ואם תוכלו להפנות

קרא עוד »

DNR

My mother, shetikhye, has had Alzheimer's dementia for approximately 10 years and has been in a nursing home for almost 7 years. She has not

קרא עוד »

שאלות

שלום. התארסתי לפני כשבועיים, ב"ה, ומאז יש לי המון שאלות… 1. המחזור שלי אורך כ-8 ימים, ולקראת הימים האחרונים הוא הופך מצבע דם לצבע חום.

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?