דחיית ליל טבילה

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב אני אחרי לידה.יש לי 2 בנות במרווחים צפופים בינהם (שנה ורבע),כרגע אני מעונינת בדחיית הריון נוסף כדי שאתחזק. על פי הבנתי העדיפות הראשונה בהלכה היא גלולות ואחר כך התקן אך לאחרונה נתקלתי בשיטה טבעית המתבססת על אי קיום תשמיש בימים הפוריים של האשה. שאלתי היא במידה ויש היתר לדחיית הריון האם מותר לדחות ליל טבילה או ללכת למקווה ולדחות תשמיש לימים הבאים או שיש עדיפות לנטילת הגלולות שאותן ממש אין לי רצון לקחת משום כל תופעות הלוואי שלהן(דימומים,כתמים,והפחתת תפוקת ואיכות החלב בהנקה)אודה לתשובת הרב.

תשובה:

דחיית מועד הטבילה היא השיטה הידועה בשם "ימים בטוחים" ומבחינה רפואית היא נחשבת כאחת השיטות הלא יעילות (עם מספר כשלונות גדול מאוד) למניעת הריון.

גם מבחינה הלכתית זו שיטה לא טובה.

לכן ראוי להתיעץ עם רופא נשים מנוסה ולשקול לא רק שימוש בגלולות אלא גם את אפשרות השימוש בהתקני נחושת תוך רחמיים (IUD).

להדפסה

שאלות נוספות

קורטיזון בהריון

אני נמצאת בתחילת החודש השביעי ויש לי כאבי תופת בעצם הזנב המקרינים לצד ימין עד כדי כך הכאבים שיש ימים בהם אין לי אפשרות לטפל

קרא עוד »

הסרת שיער בלייזר

שלום רציתי לשאול, האם מותר להסיר שערות בליזר מהגוף, מכיוון שלפי מה שהבנתי זה בעצם הורס משהו בגוף, שנמצא אצלנו רק כפקדון.. תודה.

קרא עוד »

בירור במאמר חז"ל

האם יש הסבר כל שהוא המתאים לידוע למדע בימינו לדברי חז"ל ש"איש מזריע תחילה יולדת נקבה, אשה מזרעת תחילה יולדת זכר"? האם יש כאן אכן

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?