דף הבית / תוספי תזונה / כשרות – פרנטאל
שלום, הרופא נשים הביא לי מרשם של 3 חבילות פרנטאל. הזמנתי אותם אונליין הביתה, וכשהם הגיעו, פתאום נזכרתי שראיתי איזה פוסט אחד על כך שזה לא כשר. חיפשתי באינטרנט, וראיתי דעות חלוקות על כך אשמח לדעת בבקשה האם ניתן לקחת את זה או לא מיוצר בקנדה.
שלום וברכה,
החששות מוכרים מזה שנים רבות.
בעקבות כמה פעמים שנשאלנו על כך לאחרונה, פניתי על כך למומחה לחומרי גלם הרב מוטי הסופר שליט"א (שניהל את מחלקת חומרי גלם בבד"צ הרב לנדא שנים רבות), לקבל את חוות דעתו.
"פרינטל" מורכב מכמה ויטמינים, כאשר הויטמין A עלול להיות מן החי, וכך גם ויטמין B6 ו-B12, היות שהם עשויים על בסיס שומני. לדברי הרב הסופר "הסבירות הגבוהה" היא שאכן כך הוא, ושלא כפי שיש טוענים. בניגוד לטענות אחרות, שיעור המרכיבים מן החי בכל כדור הוא משמעותית יותר מאחד בשישים, כך שגם אינו בטל.
היות שאין מדובר בתרופה [-בדרך כלל] אלא בתוסף תזונה בלבד, יש להתייחס אליו מבחינה כשרותית כמאכל, ומשום כך חובה לצרוך את הפרינטל מחברה שיש לה הכשר טוב.
ב"ה כיום ניתן להשיג בכשרות מהודרת בארץ ולצאת מידי כל חשש, וכך כמובן יש לנהוג.
בברכה,
הרב ישראל מאיר מלכה
להרב ד"ר הלפרין שלום רב וברכה מקרב לב, אבקש לדעת האם המכון גיבש הנחיות כיצד למלא טופס הנחיות רפואיות מקדימות לטיפול רפואי עתידי בחולה הנוטה
אני מקבלת זריקה הנקראת "אוביטרל" הניתנת אחת לחודש. לכן המאמר ששלחת לי בנושא אינו עולה על שאלתי. נא תשובתך המהירה.
שלום רב אני בהריון (שבוע 23) ונוטלת ג'נטל פרנטל סופר של ביו-ויט המכיל נבטי חיטה, האם ישנו תחליף הכשר לפסח?, האם אפשר למכור אותו במכירת