ריבוי ספירת זרע
שלום וברכה אני צריך תרופה להרבות את תאי הזרע החיים, יש רק 10% תאי זרע חיים במקום כמה שצריך להיותהאם ידוע לכם על תרופות (עדיף טבעיות)
האם מותר לגבר לסדר את הגבות (אם יש לו גבה אחת) בליזר או בצרה אחרת בגלל סיבה חזותית?
באופן עקרוני שאלתך דומה לשאלת האיסור או ההיתר לגבר לעבור ניתוחים פלסטיים קוסמטיים.
לכן:
א. אם מדובר ברצון להתייפות יופי-נשי – התשובה היא איסור באופן חד משמעי, ומדובר באיסור תורה הנלמד מן הפסוק "לא ילבש גבר שמלת אישה".
ב. אם מדובר בבעיה אמיתית של עודף שיער שמפריע (באופן אובייקטיבי) לחיים סדירים – התשובה היא מותר.
כדאי להזכיר כאן גם את דברי התוספות (שבת נ,ב, ד"ה בשביל צערו) הקובע גם כי מצב גופני שאדם מתבייש מחמתו לילך בין בני אדם, מוגדר כצער גדול המתיר גם לגברים לעבור טיפול קוסמטי.
ג. בשטח האפור שבין הקצוות הללו – התשובה הנכונה היא "תלוי". ומן הראוי להתיעץ עם רב פוסק מובהק.
שלום וברכה אני צריך תרופה להרבות את תאי הזרע החיים, יש רק 10% תאי זרע חיים במקום כמה שצריך להיותהאם ידוע לכם על תרופות (עדיף טבעיות)
אני מחפש שו"ת מפוסקי זמננו ומפוסקים נ"ע על נושאי רפואה משלימה: עיסוי בשבת, ביו"ט, שימוש בצמחי מרפא בשבת ויו"ט, תשובות בעניין כוסות רוח, הקזת דם,
האם מאלוקס פלוס-טבליות לעיסה כשר לפסח? יצרן- סאנופי, איטליה. האם מומלץ בסוף הריון?