ביטוח בריאות

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

השבוע קיבלתי טלפון מקופת חולים בה אני חברה ובשיחה ניסו לשכנע אותי להצטרף (וגם לצרף את שלושת ילדי) לביטוח על תרופות שלא בסל ו/או ניתוחים בחו"ל וכו`. מצד אחד אני מרגישה שנכון "להיות מכוסים" לכל צרה שלא תבוא אך מצד שני אני מרגישה שזה כאילו להתכונן מראש שיקרה משהו ואולי זה אפילו מביע חוסר אמונה שבע"ה הקב"ה איתנו ואם יקרה או צריך לקרות משהו הפתרונות בידיו ולא בידי בטוח זה או אחר שאני אעשה (ואני יותר מתחברת לתחושה זו) מה עמדת ההלכה בנושא?

תשובה:

ביטוח מכל סוג שהוא, משמעותו תשלום פרמיה לחברת הביטוח כדי שאם יתרחש אירוע שעלול לגרום נטל כלכלי קשה, הנטל הזה ימנע בעקבות הביטוח.

מאחר ומדובר בשיקולים כספיים מקובלים, אין שום איסור לרכוש ביטוח, אם לפי הערכתכם האישית הביטוח באמת כדאי לכם.

גישה כזו נחשבת על ידי הפוסקים כ"השתדלות" סבירה, מותרת ואפילו מומלצת.

להדפסה

שאלות נוספות

שיבוט

שלום כבוד הרב, אנו בנות כיתה י', כותבות עבודה בנושא שיבוט. אנו מעוניינות בעזרתך לעבודתנו. השאלה: כדי לפתור בעיות רפואיות כגון: איברים להשתלה או מעומדים

קרא עוד »

פליטת זרע

שלום רב. אני מתכתבת עם מישהו בן 27 שמעיד על עצמו שלפעמים הוא יוצא עם מישהי,שמושכת אותו ואז הוא חוזר הביתה עם לבנים רטובות, כי

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?