ניתוח פלסטי בהלכה – בגילאים מבוגרים, עבור ילדים
שלום רב ..אני סטודנטית לתואר שני בבר אילן – כותבת עבודה בנושא יחס ההלכה לניתוחים פלסטיים . חסר לי מידע ספציפי לגבי 2 נושאים :א.
שלום!
א. ברצוני לשאול מהי עמדת ההלכה לגבי תרומת מח עצם?
ב. האם במקרה שלא נשקפת סכנת חיים למקבל, יכול האדם לתרום איבר או אף תרומת דם?
ג. האם הדיון ההלכתי אודות בעלות האדם על גופו, יש לה משמעות בשאלות אלו?
תודה מראש
צ'
לשאלות א.-ב.
ראי מאמרי על תרומת איברים מחיים, בספר אסיא ט', עמ' 321-349
לשאלה ג.
לדיון על בעלות אדם על גופו משמעות מוגבלת מאד לנושא, שכן גם אם אדם הוא בעלים על גופו, הוא מוגבל בכך שמותר לו להשתמש בבעלות זו רק על פי ההלכה.
לכן אסור לו להתאבד, ולכן אסור לו לגרום לעצמו נזק ללא סיבה הלכתית המתירה לגרום נזק כזה (כדוגמת מצב של תרומת איבר להצלת חיים).
וכן להיפך, גם אם איננו בעלים על גופו בכל זאת מעמדו הוא של מעין אפוטרופוס על גופו, אשר בסמכותו לקבוע מה יעשה בו.
גם כאן סמכות זו מוגבלת על ידי פרמטרים הלכתיים, ואם קיימת מצוה בתרומה להצלת הזולת הרי שה'אפוטרופוס' רשאי לקיימה.
שלום רב ..אני סטודנטית לתואר שני בבר אילן – כותבת עבודה בנושא יחס ההלכה לניתוחים פלסטיים . חסר לי מידע ספציפי לגבי 2 נושאים :א.
Dr. HalperinI am a student at the University of Idaho and doing a research project comparing foreign policies on biotechnology and was wondering if you
ב"ה שלום רב. יש לי מספר שאלות ואודה לקבלת תשובתכם: 1. אישה הסובלת מכאבי בטן, בעיקר בוסת, אך לא רק, וגם כאבים בזמן אישות, האם