הלכות טבילה לאשה בעלת מוגבלות פיזית
שלום כבוד הרב, אני בחורה בת 28 ויש לי בן זוג. בע"ה בבוא הזמן נתחתן. אני סובלת ממגבלה פיזית ויש לי עוזרת שאינה יהודיה. שאלתי
שלום וכמובן תודה רבה לתשובתכם הקודמת .
בפי שגורה עוד שאלה וזה גם לגבי המקרה הזה:
למשה ונאוה לוי, זוג חילוני בשנות הארבעים לחייו, יש חמישה בנים. האב החל להתעניין ביהדות וחזר בתשובה. האם התקרבה לדת בעקבות התחזקות בעלה.
"נאוה ראתה באינטרנט ידיעה חדשה בתחום הרפואה, המאפשרת בחירת מין העובר. האם טוענת שהיא נתונה במצב נפשי קשה בגלל שאין לה בת והיא מעוניינת לעבור אבחון גנטי טרום השרשתי ולבחור את מין העובר. האב, שחזר בתשובה מתנגד לכך בכל תוקף כי לדעתו זה נוגד את ההלכה ורק אם הוא יקבל אישור רב הוא מוכן לזה.
בעקבות מצב זה, היחסים בין נאוה למשה התערערו וזה גורם נזק רב לילדים."
1) האם יש בעיה הלכתית לגבי בחירת מין הילוד בעניין ההתערבות בבריאה??
מהו מקור האיסור בתורה לזה אם יש בעיה הלכתית כמובן….
2) ובכלל הרי יש איסורים בבחירת מין הילוד
מה מקורם ?
אני מודה לכם מאוד מאוד ! ובליבי הערכה עצומה לאתר הנהדר שלכם שעזר לי בכתיבת עבודה מסוימת
תודה רבה !!!
ב. 1. מותר לבחור את מין העובר ללא סיבה מיוחדת אם הבחירה איננה כרוכה בשינוי הדרך להשגת ההריון (למשל- באמצעות דיאטה מיוחדת). אחרת, הדבר אסור.
2. לכן מותר להיעזר בדיאטות המשפיעות על מין העובר, אך אסור לבצע תהליך של הפרדת תאי זרע נקבייםזכריים, או הפריה חוץ גופית (IVF) ובדיקת עובר תרום השרשתית (PGD) אלא אם כן התהליך המלאכותי נדרש בין כך מסיבות רפואיות.
3. מומלץ גם שתעיינו בשו"ת בנושא בחירת מין הולד – שאלתה של ד"ר חנה קטן ותשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין. השאלה והתשובה פורסמו באסיא עה-עו, עמ' 190-192.
ג. על PGD ראי מאמרו של הרב שלמה דייכובסקי, 'ברירה טרום עוברית ומעמדו של קדם עובר', אסיא ע"ז-ע"ח, עמ' 73-75.
כמו"כ ראי מאמרו של פרופ' אברהם שטיינברג 'על בחירת מין היילוד' (אסיא שם עמ' 76-89)
ואת חוזר מנכ"ל משרד הבריאות מס' 21/05 בנושא, (אסיא שם עמ' 90-95).
ד. אם האם סובלת מאד מהמצב הקיים סבל שאומת על ידי רופא פסיכיאטר, כאשר הרופא ממליץ להיענות לבקשתה כחלק מהטיפול הרפואי בבעייתה- אזי מותר לבצע את התהליך.
שלום כבוד הרב, אני בחורה בת 28 ויש לי בן זוג. בע"ה בבוא הזמן נתחתן. אני סובלת ממגבלה פיזית ויש לי עוזרת שאינה יהודיה. שאלתי
שלום , אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי בשאלתי ,באמת שאני לא יודעת למי לפנות . רציתי לדעת האם בחור בן 26 שהוא מאוד רזה
שלום רב, אנו זוג בשנות ה-30 לחיינו, התחתנו, ב"ה, לפני חצי שנה. ב 3 החודשים הראשונים לקחתי גלולות יסמין למניעת הריון ולאחר מכן קיבלתי מחזןר
אשה שהיתה לוקחת כדורים כדי להיות לה וסת מסודר(שם הכדור באנגלית MERCET) והיינו שבכל יום היא לוקחת כדור ובימים שבהם היא מקבלת המחזור לוקחת כדור