נטילת אלטרוקסין בשבת (חלק ממשטר תרופתי יומי)
האם מותר לקחת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס בשבת? (על פי מירשם רופא, טבליה אחת ביום 50 מק"ג, בבוקר שעה לפני האוכל)
נושא: לצום בתשעה באב
אני בת 18 והייתי חולה בחודש אדר בדלקת כליות בשם מינימל ציינצ' דלקת כליות של ילדים ואני מקבלת עדיין כדורי סטרואידים (פרדניזון) הרופאה אמרה שהיא חוששת מהתיבשות שעלולה לגרום נזק לכליות שעוד לא החלימו לגמרי(המחלה נחשבת ברמיסיה-הפוגה)ועוד שאחת התופעות לוואי של הכדורים היא תיאבון מוגבר אם כי במינון הנוכחי שלימכיוון שהורידו מינון זה קצת פחות. מה עליי לעשות האם לצום צום מלא?
במצבך את מוגדרת כחולה שאין בו סכנה אך הצום עלול להחמיר את מצבך, ולכן עלייך לציית להוראות הרופאה המטפלת ולאכול ולשתות לפי הנחיותיה.
האם מותר לקחת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס בשבת? (על פי מירשם רופא, טבליה אחת ביום 50 מק"ג, בבוקר שעה לפני האוכל)
נשאלתי על תרופות העשויות מקונכיות אודה לכם מאוד אם תשלחו לי חומר בנושא.
Hi, My father (Chaim Moshe Meir ben Avigayil) suffered from a sudden cardiac arrest 11 weeks ago and has since then been in a coma.
שלום רב! ראשית, אבקש אם אפשר לא לפרסם את השאלה והתשובה. נאמר לי ע"י מישהו, שרבי משה פיינשטיין כתב כי לימודי רפואה נחשבים כלימוד תורה.