צום יום הכיפורים עם אנורקסיה (בטיפול מוצלח מזה שנתיים)
כבוד הרב, שלוםשמי מ', בת 26. חליתי בגיל 18 מאנורקסיה רסטריקטר. אחרי תחילת הטיפולים בגיל 21 התחלתי מסלול הדרגתי של החלמה בבית חולים ובטיפול פרטי.
בתי בת חודש ושבוע ומניקה בלבד עוד לא ניסתי חלב שאוב מה עלי לעשות ביום כיפור הקרוב? ואני מפחדת מכאב גודש בחזה.
מי שמניקה הנקה מלאה (התינוקת איננה מקבלת שום תוספת מזון) עליה להניק גם ביום הכיפורים ולשתות ביום הכיפורים לשיעורין, אלא אם כן היא בטוחה מנסיון קודם שהצום אינו ממעיט את כמות החלב שלה. כך פסק הג"ר שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, וכן פוסק תלמידו הגדול הרב נבנצל שליט"א.
לגבי פרטים על שתיה בשיעורין יש לפנות לרב המקומי לקבל הדרכה פרטנית.
מדובר כאן על שתיה של נוזלים מזינים (מיצים, בירה שחורה וכד') ןלא רק על מים.
הכמות הנדרשת לשתיה תלויה בטמפרטורה שתהיה ביום הכיפורים ובהמצאות או אי המצאות של מזגן בבית המינקת.
הכמות נעה בד"כ בין ליטר וחצי לשלושה ליטרים של נוזלים במהלך הצום.
כבוד הרב, שלוםשמי מ', בת 26. חליתי בגיל 18 מאנורקסיה רסטריקטר. אחרי תחילת הטיפולים בגיל 21 התחלתי מסלול הדרגתי של החלמה בבית חולים ובטיפול פרטי.
שלום רב! הנני מעוניינת לקרוא את "שיר השירים"( 40יום ), רציתי לדעת אם חובה לקרוא בעלות השחר או שמותר במהלך היום.
האם הויטמינים פרנטאל שמיוצרים בקנדה גם הם כשרים? או שיש צורך לקנות פרנטאל של חברה מסויימת בלבד?