צום אחרי הפלות
הרב ד"ר מרדכי הלפרין שלום וברכהברשומות של מכון פוע"ה מופיע לנו שהורית בעבר שאישה שעברה מספר הפלות חוזרות (שלוש, או שתיים + לידה לא תקינה)
שלום לכבוד הרב!
אני סטודנטית לסיעוד, ורציתי לשאול על הענין של מכנסיים לאישה בתוך כתלי בית החולים. ישנן מחלקות מסוימות ששם המדים הם מכנסיים ויצא לי לראות שגם הדתיות שביננו הולכות כך, ותהיתי האם יש היתר לענין? הבעיה היא בעיקר בחדרי ניתוח התאוששות, ששם אין תחליף של איזשהו חלוק ארוך, אני רוצה רק לציין שהמכנס מאד רחב והחולצה ארוכה ומגיעה ממש עד אמצע הירך ובנוסף אלו מדים המיועדים לנשים וגברים כאחד (כך שנראה לי שאין פה ענין של "לא ילבש…") אשמח מאד לקבל תשובה בנושא…
תודה רבה!
שאלתך נחלקת לב' נידונים
א. איסור לא ילבש (התדמות האשה לאיש)
ב. לבוש של פריצות המביא לידי זימה (בגדי שחץ)
בנוגע לא':
יעוין בשו"ע סימן קפ"ב ובב"ח שכתבו שכל האיסור זה דווקא אם עושים זאת לשם יפוי וקישוט, אבל אם עושים זאת מפני צינה או קור אין בזה משום איסור. מבואר שכל האיסור זה דווקא אם הלבישה היא למטרת התדמות לגבר או לשם נוי. אבל אם יש מטרות אחרות כגון בנידון דידן – לצורך רפואי בחדרי ניתוח והתאוששות, אין בזה איסור לא ילבש.
בנוגע לב':
אין כאן בעיה של בגדי שחץ מחמת ב' סבות: א' המכנסיים רחבים ולא צמודים, ב' החולצה ארוכה, כך שהמכנסיים בחלקם העליון נמצאים מתחת לחולצה ובזה יש להתיר משום שאין כאן פריצות.
אלא שכדאי להקפיד לקחת חולצה ארוכה שתגיע עד הברכיים כיון שבעבודה במקומות ציבוריים כגון בתי חולים שעובדים בצוותא נשים וגברים, ייתכן וזה יגרום למכשול, לכן עדיף לקחת חולצה ארוכה שתגיע עד הברכיים.
הרב ד"ר מרדכי הלפרין שלום וברכהברשומות של מכון פוע"ה מופיע לנו שהורית בעבר שאישה שעברה מספר הפלות חוזרות (שלוש, או שתיים + לידה לא תקינה)
לפני כחצי שנה התחתנתי, ומהחודש השני הופיעו דימומים באיזור יום הטבילה, פעמיים ביום ה12 מתחילת המחזור,ופעם ביום ה15 (לפעמים יחד עם לחץ בבטן-לא כאב מחזור).
אני סטודנט לרפואה באוניברסיטת ת"א. אני עושה עבודה בנושא "אבהות לאחר מיתה", ובחיפושי אחרי מקורות, נתקלתי במאמר Post-Mortem Sperm Retrieval, שפורסם בשנת 2001 ב-JME 4,1.
אני סובלת מדימומים במשך שנים, (אין לי אמון ברופאה המטפלת בי היום). אני מבקשת לקבל שמות של רופאות (רצוי) או רופאים, מומחים בתחום ההורמונלי שיכולים