מתי מברכים הגומל?

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: פרופ' א.ס. אברהם

שאלה:

שלום לרב, בתי שתחי` אובחנה כחולת לוקימיה ALL לפני כשנתיים וחצי. ב"ה היא בשלב ה MAINTANANCE כבר תקופה ארוכה, ובהתאם לפרוטוקול, היא מסיימת את הטיפולים עוד 3 חודשים. היא מרגישה מצוין ומתפקדת רגיל. האם אנו כהוריה צריכים לברך בשבילה הגומל? ואם כן אז באיזה שלב? (היא רק בת 5) אנחנו עדיין מתפללים עליה ברפאנו וכן, אנשים טובים ורבים מזכירים את שמה ברפאנו. האם יש להמשיך בכך עד סוף הטיפולים? האם יש להמשיך בכך גם אח"כ כשהיא עדיין במעקב חודשי אבל לא חולה? תודה רבה רבה, ש.ל.

תשובה:

אין לברך ברכת הגומל. צריכים להמשיך להתפלל עבורה עד שתתרפא לגמרי. אם ח"ו נשאר סיכון של התחדשות המחלה צריכים להתפלל שתישאר בריאה עד שהסיכון יעבור.

בברכת רפואה שלמה

להדפסה

שאלות נוספות

נשימה מודעת ביהדות

שלום וברכה. בימים אלו אני מסיים לימודי "ריברסינג" נשימה מודעת. במהלך הלימודים הבנתי שגם רבי יוסף קארו קיבל דרך המגיד שלו את כל היידע על

קרא עוד »

הפסק טהרה

אני לאחר לידה ראשונה שכללה תפרים. לאחר מספר נסיונות לעשות הפסק (שניים מתוכם הצליחו) שלאחריו הופיע דימום. אני לא בטוחה שמקור הדם הוא לא מהתפרים

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?