חידוש משאבת אינסולין בימי הספירה

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב גבריאל טולדאנו

שאלה:

שלום, אני סוכרתי שמשתמש כרגע בזריקות.

קיבלתי אישור לקבלת משאבת אינסולין.

1. האם על משאבת אינסולין צריך לברך שהחיינו?

2. אם כן- מה עושים בספירת העומר

כל טוב

תשובה:

ברכת שהחיינו נתקנה על כל דבר חדש שיש בו שמחה, ולכן בקניית כלים חדשים או בגדים חדשים ויש בהם שמחה, מברכים.

לעומת זאת בקניית כלים שאין דרך לשמוח בהם לא מברכים שהחיינו.

בספירת העומר אין שום מניעה לברך שהחיינו ואם מזדמן לאדם חיוב לברך שהחיינו בימי הספירה מברך (מאמר מרדכי סי' תצ"ג).

לאור זאת ייתכן שעל מכשירים רפואיים אין מקום לברך שהחיינו, כיוון שאין לו בזה שמחה, המכשיר מונע ממנו סבל וצער אבל לא גורם לו הנאה.

וכן פסק הגרש"ז אוירבך זצ"ל והגרמ"פ שיינברג שלא לברך שהחיינו על מכשירים רפואיים ( עיין בספר וזאת הברכה עמ' 166 בהערה)

בדרך אגב, השימוש בשבת במשאבת אינסולין צריכה להיעשות כך שהכנסת הנתונים בשבת תיעשה בדרך של שינוי, ולדאוג בער"ש לסדר את הפרפרית כדי למנוע הדבקה שלה בשבת.

להדפסה

שאלות נוספות

הפרייה מלאכותית

שלום רב! אנו זוג נשוי. אישתי לא יכולה להביא ילדים לעולם משום שאין לה שחלות ואין לה ביציות, כך היא נולדה. נודע לנו שאפשר להביא

קרא עוד »

החלפת משמרות בשבת

שלום לכבוד ברב. ברצוני להתייעץ עם כבוד הרב בנוגע להחלפת משמרת בשבת עם אדם שאינו שומר תו"מ: אני סטאז'רית לרפואה. אחת הסיבות המרכזיות מבחינתי לבחירת

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?