is recombinant DNA technology in drugs permitted
Shalom, My wife's gynecologist has advised her to take Gonal / f, a drug that uses recombinant DNA technology to facilitate ovulation as prior drugs
שלום רב!
רציתי בבקשה לשאול: אני לוקח תרופה שנקראת "אינשור פלוס" בטעם וניל (חלבי), רציתי לשאול – האם מכיוון שאני נהנה מהטעם של התרופה למרות שאינני אוהב את נסיבות הלקיחה, אצטרך לברך "שהכל"? תודה רבה מאוד!
על תרופות מתוקות (כגון סירופ וכדו') יש לברך שהכל מכיון שסוף סוף נהנים (עי' שמירת שבת כהלכתה מ,פד, וילקוט יוסף סי' ר"ג עמ' תלו סוף הע' י). וכל שכן על "אנשור" שיש לו גם ערך תזונתי.
הרב מאיר אורליאן
Shalom, My wife's gynecologist has advised her to take Gonal / f, a drug that uses recombinant DNA technology to facilitate ovulation as prior drugs
בבדיקה גניקולוגית שערכתי טען הרופא שנראה כי אני בהריון אולם השלב עדיים מוקדם מדי בכדי לקבוע בוודאות. עלי לחזור אליו בעוד כשלושה שבועות. יתר הסימנים
שלום, אני גרה בחו"ל ורוצה לדעת מה עושה אישה שמאד רחוק לה המקווה ורק שם מוכרים את בדי הטהרה המשמשים להפסק טהורה ולשבע ימי נקיים?