סתימת פי הטבעת בראי המקורות היהודיים
שלוםרב, אני כירורגית העוסקת במומים מולדים של מערכת העיכול הרחיקנית. למומים אלה נלווים מומים במערכות השתן והרביה. קיימים פרסומים המתייחיסם לגישה למומים אלה בעת העתיקה.
שלום הרב
(ותודה על תשובה מהשבוע שעבר)
בתחילת פ"ב של נדה נאמר בגמרא: 'נשים לאו בנות הרגשה נינהו'.
בראשונים מצאתי דיון באפשרות שבדיקה של אשה עלולה לגרום לה לתופעה המקבילה להוצאת זרע אצל האיש.
לפי הידע הקיים היום, האם אפשרות כזו קיימת? בפרט, האם גרוי מיני של האשה עלול לגרום לה לדימום כלשהו? ואם כן, האם אפשר שלכך כיוונו הראשונים?
תודה,
שאלתך מצטיינת בקיצור מופרז המקשה על עניית תשובה כהלכה.
למשל: פירוש הביטוי "תופעה המקבילה להוצאת זרע אצל האיש", דומני שמכיל בר פרשנות לדברי חז"ל והראשונים, פרשנות שאינה מוסכמת כלל.
נשמח אם תקל עלינו ותנסח את השאלה מחדש, עם מראי מקומות מפורטים ועם הציטוטים המדוייקים מדברי חז"ל והראשונים אליהם אתה מתייחס.
שלוםרב, אני כירורגית העוסקת במומים מולדים של מערכת העיכול הרחיקנית. למומים אלה נלווים מומים במערכות השתן והרביה. קיימים פרסומים המתייחיסם לגישה למומים אלה בעת העתיקה.
שמעתי על טיפולים ביונים שהצליחו לרפא את מחלת הצהבת ואני רוצה גם כן לערוך טיפול כזה לשם כך אני מבקש לדעת האם הטיפול טוב גם
לפני מספר שנים התייעצתי אתכם לגבי אמצעי מניעה לא הורמונלי והוצע לי לפנות לד"ר אורי לוי. השתמשתי בהתקן ג'יינפיקס כמה שנים והוא התאים לי. ילדתי
שאלתי היא על תכשירים נגד צרבת. במהלך השנה אני משתמש בטבליות מציצה "טאמס", אבל אלה אינן מופיעות ברשימות התרופות הכשרות לפסח (אלה טבליות מציצה בעלות