שיבוט גנטי בבני אדם
שלום וברכה! ברצוני לדעת מהי דעתה העדכנית של ההלכה בנוגע לשיבוט בני אדם [באופן כללי, לאו דוקא לצורך מסויים]. תודה רבה, .
שלום רב ד"ר סמוק
אני מניח שמצאת את המקור במסכת שבת דף קל"ד, וישנו גם הספר של יוליוס פרויס על רפוןאה במקרא ובתלמוד (תורגם לאנגלית ע"י רוזנר ולעברית ע"י וירצבורגר בהוצאת מגנס).
המומחה המתאים ביותר לשיתוף פעולה בנושא (איתו ענו עובדים גם באופן צמוד) הוא פרופ' שמואל קוטק מהדסה הר הצופים – פרופ' קוטק הוא אחד המומחים הגדולים בעולם לנושאים של היסטוריה של רפואה ויהדות. הנושא של כירורגיה בפי הטבעת עולה גם בקורס אותו אנחנו מעבירים יחד בהיסטוריה של הרפואה.
כתובת המייל שלו היא: [email protected]
בברכה
ד"ר ישראל בלפר
מכון שלזינגר
שלום וברכה! ברצוני לדעת מהי דעתה העדכנית של ההלכה בנוגע לשיבוט בני אדם [באופן כללי, לאו דוקא לצורך מסויים]. תודה רבה, .
Dear Rabbi Halperin My name is B M. I am a South African doctor currently working in a government hospital in Johannesburg, South Africa. I
שלום רב, רציתי לשאול מס' שאלות. 1. האם יש טעם והיתר לעשות בדיקות גנטיות בין בני זוג נשואים כבר שעשו רק בדיקת נשאות לטיי-זקס (כשאין
בעל סטומה קבועה שאלה 1 אין מצב כזה שהסטומה נקייה לגמרי האם ניתן להתפלל ככה שאלה 2 האם ניתן לשמש כחזן תודה מראש