יחס ההלכה לשביתת רופאים
שלום רב, ברצוני לשאול מהו יחס ההלכה לשביתת רופאים בגין מחאה על תשלום נמוך? האם רופא יכול לשבות? בתודה רבה מראש ל
ברצוני להפנות את השאלה הבאה לרב הלפרין,
אני כעת לאחר הריון אקטופי, בעקבותיו עברתי לפרוסקופיה והוצאת חצוצרה. הורו לי למנוע הריון לשלושה חודשים ובכל מקרה לנסות ולהרות שוב רק לאחר שאני מפסיקה להניק (מנהל המחלקה בע"כ די בטוח שהנקה היא גורם סיכון להריון אקטופי).
אינני מעוניינת לקחת סרזט מכמה סיבות:
1. הבנתי שזה לא מונע ביוץ ב-100% אך כן מונע השתרשות של הביצית המופרית ברחם, לכן יש בכך סיכון מסויים להריון חוץ רחמי.
2. ידוע לי כי יכולים להיות דימומים, ואני ממש לא רוצה להכנס לסרט הזה (אנו אסורים כבר שישה שבועות…).
3. באופן עקרוני אני לא רוצה להכניס לגופי הורמונים מלאכותיים ולשבש את המנגנון הטבעי של גופי, זאת בנוסף לתופעות לוואי וסיכונים אפשריים בנטילת גלולות.
למדתי לאחרונה את שיטת המודעות לפוריות (הכוללת בדיקת הפרשות+בדיקת צואר הרחם+חום הגוף), אך גם בשיטה זו יש ימים בהם יש צורך בשימוש באמצעי מניעה כלשהו.
ברצוני לשאול האם ניתן להשתמש בדיאפרגמה+קוטל זרע? (למקרה שזה חשוב, בעלי הוא תימני).
בתודה רבה מראש.
ראי מאמרי דיאפרגמה – דעת הגרש"ז אויערבאך (לפני חזרה ולאחריה) ; אסיא עז-עח, עמ' 136-154 (2006).
שלום רב, ברצוני לשאול מהו יחס ההלכה לשביתת רופאים בגין מחאה על תשלום נמוך? האם רופא יכול לשבות? בתודה רבה מראש ל
רציתי לשאול מה דעת ההלכה לענין הסרת שיער בלייזר? האם יש איסור גורף או שמא רק על חלקים מסוימים בגוף או שמא בכלל לא… תודה
שלום רב, אני פונה אליכם בעקבות פרסום בעיתונות, שממנו הבנתי כי אתם עוסקים בנושאים מעין אלה. המודעה הפנתה למספר 1-800-339-339, אולם שם נתקלתי בהודעה שלפיה
יש לנו 2 חתולות בבית שאנחנו מגדלים אותן ויש צורך לעקר אותן (כמקובל) כדי למונוע התרדות והמלטות. שמענו שקיים איסור תורה לעקר בעלי חיים. א)