נטילת אקמול בשבת
הבנתי שיש בעיות בלקיחת תרופה כגון אקמול בשבת, רציתי לברר האם אכן יש בזה ממש. תודה על ההענות המהירה.
שלום רב .
אני אחות בתחום הוספיס – בית חולים במצב קשה ולעיתים סופני הנמצאים בביתם וזקוקים לטיפול רפואי במשך כל שעות היממה כל השבוע. בהוספיס אמנם אין עניין של הצלת חיים , אך קיימת חשיבות רבה לגבי הקלת הסבל והמצוקה של חולים קשים אלו .
עבודה האחות/ רופא בהוספיס איננה תמיד סביב הצלת חיים מידית ולרוב לצורך הקלת הסבל של החולה ומתן מענה לבעיות במחלות כרוניות או לקראת סוף חיי החולה .
שאלתי:
האם מותר לי לנסוע אל בית החולה כאשר אני בכוננות ומזעיקים אותי [בהוספיס בית – בקהילה] ?
כמו גם האם מותר לי להשתמש בטלפון לצורך מתן מענה טלפוני עבור אותו חולה ?
מה ההלכה אומרת סביב עניין זה?
אודה על תשובתכם
בברכה ע'
א. נתחיל משאלת הטלפון:
את רשאית לענות על טלפונים אם מטרת הטלפונים היא להקל על סבלו של חולה, אך לא אם המטרה עניינים פרוצדוראליים כמו הדרכה איך לנהוג לאחר פטירת חולה.
ב. מותר לך לנסוע לבית החולים לטפל בחולה סופני אך ורק אם נסיעתך חיונית להארכת חייו, או להקלת סבלו, דהיינו להקל עליו מכאבים קשים.
גם הגר"מ פיינשטין זצ"ל וגם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל פסקו כי כאבים קשים לא מטופלים אצל חולה שיש בו סכנה עלולים לקצר את חייו, ולכן הטיפול בהם נחשב כטיפול נדרש בחולה שיש בו סכנה, טיפול שמותר גם לחלל שבת בעבורו.
ראי גם שו"ת #5516
אך אם הדבר אפשרי, רצוי מאד שהנהג יהיה גוי.
הבנתי שיש בעיות בלקיחת תרופה כגון אקמול בשבת, רציתי לברר האם אכן יש בזה ממש. תודה על ההענות המהירה.
אשמח לדעת האם מבחינה הלכתית אני מביאה ילד דרך תרומת זרע של גוי עקב בעיית פריון חמורה אצל בעלי זה אפשרי ותקין?
ב"ה שלום רב, האם מותר ליטול אנטיביוטיקה לטיפול באקנה שלא ידוע כשרותה? (לתרופה קוראים מינוציטין)
Good Evening, I am writing to you after reading an article i found on the Jerusalem Post web site on the artificial insemination. https://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1219913207387&pagename=JFrench/JPArticle/Printer I