הגדרות מוות מוחי
I am a medical student in Basel, Switzerland. I have a question concerning brain death. In Switzerland we use the criterium of “whole brain death.”
שלום וברכה
אני מקפיד בדרך כלל לבער כל הטעון ביעור ולא נזקק למכירת חמץ. השאלה היא לגבי ויטמינים (וכדורים וגלולות שונים). כדורים אלו הם לפי הבנתי בגדר חמץ נוקשה שאסור בעינו ומותר לקיים את תערובתו. שאלתי היא האם יש בנמצא כדורים או כמוסות שהחומר העיקרי שבהם הוא חמץ או שתמיד רק חלק קטן מהתכולה הוא שיש בו חשש חמץ (ואשמח לדעת כמה אחוז מהחומר עשוי להיות חמץ).
בתודה וברכה
י
בנוגע לשאלה אם עוברים על ויטמנים בבל ובל ימצא:
בתחילת הדברים יש לציין שכדי לברר את המציאות אם בויטמנים יש חשש חמץ או ודאי חמץ חמר נוקשה או אחר יש לפנות למפעל שמייצר או מייבא את הויטמינים או לשאול לחליפין את הרוקח.
עכ"פ כפי שידוע לנו ברוב הויטמינים אין תערובת חמץ מלבד מקרים בודדים ששמעתי כגון ויטמין E שיש מהם שמופקים משמן נבט חיטה או ויטמין C שאף שבארץ בד"כ הם מיוצרים מקטניות אך בחו"ל יש מהם שמיוצרים ג"כ מחיטה.
לפיכך אף שלאכילה אין להתיר לאכול ויטמנים כאלו או אחרים אא"כ מצויין בפרוש ע"ג העטיפה שכשרים לפסח מ"מ לגבי שהיה מותר להשהותם אך טוב יותר לעשות מכירת חמץ רק על אלו הויטמנים בפרט אם מאלו הויטמנים יש להם טעם טוב וכד' שלצד שיש בהם חמץ אפי' אם הוא מוקשה הרי כבר פסק המשנב סי' תמב סקב שחמץ מוקשה צריך לבערו מדרבנן וכאן שזה רק ספק אם יש בתערובת חמץ אפשר לסמוך על המכירה אך חשוב לציין בשטר המכירה שהנך מוכר רק את אלו הויטמינים בלבד.
בברכת פסח כשר ושמח
אשר שקאני
I am a medical student in Basel, Switzerland. I have a question concerning brain death. In Switzerland we use the criterium of “whole brain death.”
לפני שלוש שנים עברתי כריתת רחם, צואר הרחם הושאר בניתוח, מאז בכל חודש יש לי דימום קל, מהם הלכות הנידה למצב זה?
בס"ד שלום וברכה! הוצאתי התקן ב כב' ניסן השנה. היה בשימושי 4 חודשים. במשך כל תקופת השימוש סבלתי דימומים קשים מאוד. לאחר ההוצאה אני עדיין