ביוץ והריון
שמעתי שהביוץ יכול לקרות גם בימים לפני סיום של ה- 7 נקיים. ואם כך איך אוכל להכנס להריון ומה הסיכויים שלי?
במחקרים שנעשים לאחרונה ,חוקרים מבצעים ניסויים בעכברים בהם מזריקים חומר כימי שעשוי לשנות את תפקודם של תאי רשתית הרוסים, כמו כן מנסים לפתח שבבים שיושתלו במוחו של אדם עיוור או חרש( בגלל בעיה במוח) ושבב זה יתקן את הפגם. לו יצוין שטכנולוגיות אלו ייושמו בבני אדם ויצליחו האם להלכה מעמדו של החרש או העיוור ישתנה?
לא ניתן לענות על השאלה ללא הבהרה ברורה מה יהיה מצבם של העיוור או החרש אחרי הפיתוח הטכנולוגי. אם העיוור יוכל לראות, שוב לא יחחשב כעיוור, ואם חרש יוכל לשמוע שוב לא יחשב כחרש. אך יש גם מצבי ביניים שיש לדון בהם רק אם יוגדרו בצורה ברורה.
שמעתי שהביוץ יכול לקרות גם בימים לפני סיום של ה- 7 נקיים. ואם כך איך אוכל להכנס להריון ומה הסיכויים שלי?
שלום וברכה. בימים אלו אני מסיים לימודי "ריברסינג" נשימה מודעת. במהלך הלימודים הבנתי שגם רבי יוסף קארו קיבל דרך המגיד שלו את כל היידע על
שלום, ילדתי לפני כחצי שנה, ולפני 4 חודשים הוכנס לי התקן תוך רחמי (מסוג נחושת, לא מירנה). מאז, כל חודש, כיומיים שלושה ולפעמים אף יותר
שלום לרב האם מי שברך על המחיה לאחר אכילת פת בטעות כבר יצא ידי חובתו או שצריך לברך שוב ברכת המזון? בתודה מראש