בחירת מין העובר לצורך שמירה על חסיון
אם יש מקרה שהאבא כהן והוא סובל מליקוי נדיר-אין לו תאי זרע. ובעצם הם צריכים לעשות טיפול של תרומת זרע. האמא בריאה לחלוטין. ובגלל שהאבא
בס"ד
שלום רב!
לפי הבנתי בדברי הרב בכמה תשובות שהשיב באתר של מכון שלזינגר , יש הבחנה בין "דימום ויסתי" לדימום אחר הנקרא "דמם שבירה".
דימום ויסתי רגיל– בא לאחר 14 יום מהתרחשותו של ביוץ, והוא דם הווסת שהתורה אסרתו ונקרא דם נידה.
דמם שבירה– בא בזמנים לא קבועים ובזמן שלא התרחש ביוץ, והוא נובע מחוסר איזון הורמונאלי, בין האסטרוגן לבין הפרוגסטרון, ובשל כך רירית הרחם נשברת בחלקה ונוצר דימום קל המפסיק בד"כ לאחר זמן קצר. דימום זה או הכתמה מסיבה זאת, נחשב לדם זבה קטנה או גדולה האוסר מדאורייתא. בתוך הגדר של דמם שבירה אנו מוצאים גם דם ביוץ, דם חמוד, דם מגלולות, (האם גם דם מהפרדות שליה או הפרדות קרומים?)
שאלותיי הן:
– האם לדעת הרב אפשר להקל ב"דמם שבירה" כדין כתמים ב:
1) פחות מגריס?
2) על דבר שאינו מק"ט או צבעוני בתנאי שאינו מרובה (עד חצי כרטיס אשראי)?
– האם יש פוסקים הסוברים שכל דימום מחוסר איזון הורמונאלי, אי אפשר להקל כלל בפחות מגריס?
– האם יש דימום רחמי כלשהו שאינו נובע מחוסר איזון הורמונאלי, והוא אינו דם מכה?
– האם לדעת הרב התורה אסרה דם זבה קטנה או גדולה רק עם הרגשה?
א. כבר הורה זקן הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, כי דמם שבירה הינו דמם האוסר מן התורה.
לכן אם הדימום נמצא על עד בדיקה לא ניתן להקל בו כדין כתמים. אך אם הדמם הוא רק כתם על בגד, שוב אין הבדל בינו לבין דמם אחר, שאם נתגלה רק ככתם, לא אסרו חכמים להחמיר אלא להקל ע"פ כללי דיני כתמים.
ב. אינני מכיר דימום שאינו קשור לאחד מן הבאים: לידה, דם מכה או שינויים הורמונליים.
ג. גם דם זבה קטנה או גדולה התורה אסרה רק עם הרגשה. אך כידוע כיום איננו יודעים בדיוק באיזו הרגשה בדיוק מדובר ופרט לכתמים איננו מקילים בחוסר הרגשה.
ראה מאמרו של הרב שלמה לוי ההרגשה בזמן הזה, אסיא עג-עד, עמ' 128-138 (2004).
אם יש מקרה שהאבא כהן והוא סובל מליקוי נדיר-אין לו תאי זרע. ובעצם הם צריכים לעשות טיפול של תרומת זרע. האמא בריאה לחלוטין. ובגלל שהאבא
שלום רב, ביום כיפור אכנס בע"ה לשבוע ה-21 להריוני (21+1). אני בת קרוב ל-34 וזהו הריוני השני (לאחר הריון ראשון שלא צלח עוד בשבועות הראשונים).
אני חודש וחצי לאחר לידה ועדיין הדימומים לא פסקו . לפני שבוע התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון בהנקה סרזט (בתקווה שהדימום ייפסק), אך עדיין אני