שלום רב, רציתי להתעייץ ולשאול מה יחס ההלכה לעשיית בדיקות לגילוי מחלות תורשתיות? האם כל אדם ראשי לעשות את הבדיקות?
מתי כדאי לבצע את הבדיקות? אשמח לביסוסים מההלכה אם זה אפשרי. ושאלה נוספת לבעלי יש גן של סרטן במעי הגס,זה עבר לו בתורשה מאימו.
אומנם כבר ילדתי אבל האם יש בדיקות שכדאי שאני יעשה לילדה שלי?
תודה רבה!
א. ככלל אין איסור לבצע בדיקות שמגלות מחלות תורשתיות, אם הגילוי יכול לסייע במניעת לידה של צאצאים פגועים. ראי שו"ת "איגרות משה" חלק אה"ע ד, סימן י.
פרט לשאלה ההלכתית,
ב. לפעמים לא כשאי לבצע בדיקות מסוג זה מוקדם מדי, כי הידע שעלול להתקבל יכול לפריע לשידוכין ונישואין כך שכל מקרה ראוי שישקל לגופו בסיוע גנטיקאי + איש הלכה.
ג. לגבי גן לסרטן במעי הגס – אין ברירה אלא לברר את הנתונים הקיימים (היום) אצל גנטיקאי.
שלום, אבקש לברר מהי גישת הנצרות והאיסלאם עבור טיפול לחולה גוסס,שיש סיכוי שימות במהלכו.(ידועה לי גישת היהדות המתירה סיכון חיי שעה כדי לזכות בחיי עולם).
שלום. אם תוכלו לענות לי בהקדם – לפני יום כיפור, אודה לכם. אבי, בן 91, לפני כשבועיים עבר התקף לב ובמהלך האשפוז נתברר גם שהוא