עבודת אחות בשבת: הסעות ושימוש במיכשור אלקטרוני
שלום, אני סטודנטית לסיעוד- אחיות ועובדת בבי"ח שניידר לילדים בפתח תקווה. לאחרונה התחלתי לעבוד גם בשבתות ויש לי מס' שאלות בנושא. 1. אמרו לי שיש
שלום. ברצוני לדעת האם כאבי שיניים מסמנים ורומזים על בעיה אישית כל שהיא מבחינה מוסרית או אמונית או אחרת. מה אומרת הקבלה על כאבי שיניים? מדוע "זוכים" לכאבי שיניים ככה בפתאומיות? לתשובתכם המהירה אודה מראש.
תשובת הרב אורי איינהורן:
ידוע כי ל"ב נתיבות חכמה היצאים מחכמה אל הבינה. בבינה הנתיבות מתלבשים בחמשים שערי בינה היוצאים מהבינה, משם אל הדעת ובהמשך לשאר קומת זעיר אנפין. יש לל"ב הנתיבות התאמה בגוף האדם בעיקר ל32 מערכות עצבים היוצאים מהגולגולת ששם משכן החב"ד, ומתפשטים דרך חוט השדרא (בחינת הדעת!) אל כל הגוף/שיעור קומה. השניים גם הן מבחינת ספירת חכמה, על כן הם ל"ב שיניים.
אולם יש קשר רחוק בין דברים אלו לשאלה, כי יש הרבה גורמים לכאב שיניים. צינים ופחים, היינו מה שאין האדם שומר על עצמו מבחינה רפואית, סוג המזון הקלוקל שהוא אוכל וכו', וקשה לייחס את הכאבים לבחינה מוסרית או אמונית מסויימת, ואין הכרח שצריך כעת תיקון מיוחד דוקא בענין היחס והקשר שבין חכמה לבינה.
נכתב רבות בעניין היסורים הבאים על האדם ומטרתם, לעוררו לתשובה או לכפר על עוונותיו, ונראה שבעיקר בכיוון הזה צריך שתשים מגמתך, היינו חיזוק בנקודה השורה על הלב כעת עבודת ה' ותיקון המידות, ואם בשיניים עסקינן בודאי שיש מקום להתחזק בדיני שמירת הלשון, ובכלל זה גם שמירה על בריאות השינים ותזונה נכונה, ופחות להסתבך עם עצמך בשאלות עמוקות שהתשובה עליהן לא חד משמעית.
שלום, אני סטודנטית לסיעוד- אחיות ועובדת בבי"ח שניידר לילדים בפתח תקווה. לאחרונה התחלתי לעבוד גם בשבתות ויש לי מס' שאלות בנושא. 1. אמרו לי שיש
בס"ד הרב הלפרין מתיחס לנושא, האם מותר להשתמש בpgd לקביעת מין העובר, גם לא במקרים רפואיים, והוא מביא בין השאר את דעתו של הרב אוירבעך.
מאתר כיפה מספר השאלה: 114069 ניסוי רפואי, תמורת תשלום גבוה, שכרוך בלקיחת דוגמיות דם גם בשבת, (הניסוי מתפרס לאורך כל השבוע), האם מותר להשתתף?
שלום רב לפני כשבועיים היתה לי התקפת כאב של אבנים בכליות. נסעתי למיון וקבלתי זריקה, בct ובצילום רואים כמה אבנים קטנות בכמה מקומות בכיליה. באיסוף