פונדקאות עבור זוג בגיל 50
מה ההלכה לגבי פונדקאות עבור זוג בגילי ה-50+ שאין ילדים, ויש עוברים מוקפאים של הבעל ותרומת ביצית של גויה (בחסות פוע"ה)?
שלום רב,
הבת שלי ביקשה שאשאל לגבי תרופה בפסח לנכד שהוא בן 2.5 וסובל מאסטמת ילדים.
הוא מטופל מזה כמעט שנה באבקת סינגולייר, אותה מערבבים במיץ ושותים. התרופה מפחיתה כמעט לגמרי את התופעות של שיעולים וקשיי נשימה (ירידה בסיטורציה). אבקה זו אינה כשרה לפסח. התרופה קיימת גם בכמוסות, אלא שהמינון הוא של 10MG במקום 4, ואי אפשר לשבור או לפורר אותה. מובן שבגילו הוא גם לא מסוגל לבלוע אותה.
מיום תחילת הטיפול בתרופה, לוקח כשלשה שבועות עד שהיא מתפקדת במלא היעילות.
אלטרנטיבת טיפול אחרת היא במשאפים, אלא שיעילותם נמוכה יותר והם מכילים חומר שכנראה מעקב גדילה (והילד נמוך מאוד יחסית לגילו).
האם מותר להמשיך ולתת לו את התרופה בפסח (כמובן בכוס חד פעמית)?
בתודה מראש,
מותר, אך יש להפריד את הכלים המשמשים לתרופה משאר כל הפסח.
חשוב לציין שהתקף אסתמה יכול לסכן חיים.
מה ההלכה לגבי פונדקאות עבור זוג בגילי ה-50+ שאין ילדים, ויש עוברים מוקפאים של הבעל ותרומת ביצית של גויה (בחסות פוע"ה)?
לכבוד הרב דר' הלפרין שלום וברכה שאלתי היא בנוגע לאישה ששתי אחיותיה לקו בגידולים ממאירים אחת בחזה ואחת ברחמה. כעת הרופא טוען באזני האישה כי
שלוםלאחרונה, זיכני הקב"ה להחלים ממחלת הסרטן באמצעות ניתוח. אחת ההמלצות הרפואיות האונקולוגיות לפעילויות מנע, היא לעסוק בפעילות ספורטיבית. (פעילות נוספתלמשל היא להרבות באכילת פירות וירקות