הוצאת זרע בלי יציאה מן הגוף
שלום רב האם יש איסור הוצאת זרע לבטלה כאשר הזרע לא יוצא מחוץ לגוף וזה ע"י שבשעה שהזרע אמור לצאת חוסמים את היציאה על ידי
אני עושה עבודה בתושב"ע בנוגע לצניעות ברופאות.
הבנתי שכדי להיכנס לחדרי ניתוח יש להיכנס לבגדים סטרילים. בין הביגוד הסטרילי לא נמצאת חצאית ולכן שאלתי היא האם בת רשאית להכינס לחדר ניתוח עם מכנסיים.
האם מותר כסטודנטית לרפואה?
האם מותר כמנתחת או כמתמחה בניתוח?
שאלתך נחלקת לב' נידונים
א. איסור לא ילבש (התדמות האשה לאיש)
ב. לבוש של פריצות המביא לידי זימה (בגדי שחץ)
בנוגע לא':
יעוין בשו"ע סימן קפ"ב ובב"ח שכתבו שכל האיסור זה דווקא אם עושים זאת לשם יפוי וקישוט, אבל אם עושים זאת מפני צינה או קור אין בזה משום איסור. מבואר שכל האיסור זה דווקא אם הלבישה היא למטרת התדמות לגבר או לשם נוי. אבל אם יש מטרות אחרות כגון בנידון דידן – לצורך רפואי בחדרי ניתוח והתאוששות, אין בזה איסור לא ילבש.
בנוגע לב':
אין כאן בעיה של בגדי שחץ מחמת ב' סבות: א' המכנסיים רחבים ולא צמודים, ב' החולצה ארוכה, כך שהמכנסיים בחלקם העליון נמצאים מתחת לחולצה ובזה יש להתיר משום שאין כאן פריצות.
אלא שכדאי להקפיד לקחת חולצה ארוכה שתגיע עד הברכיים כיון שבעבודה במקומות ציבוריים כגון בתי חולים שעובדים בצוותא נשים וגברים, ייתכן וזה יגרום למכשול, לכן עדיף לקחת חולצה ארוכה שתגיע עד הברכיים.
שלום רב האם יש איסור הוצאת זרע לבטלה כאשר הזרע לא יוצא מחוץ לגוף וזה ע"י שבשעה שהזרע אמור לצאת חוסמים את היציאה על ידי
שלום וברכה, אני זקוק לעזרה בנוגע לכדורי מציצה שקוראים להם: סינגיולייר.הכדורים האלו זה לחולי אסטמה, ואני לוקח אותם בחודשי החורף.גיליתי שהכדורים שיש לי אין להם
מצאתי את התשובה הזו באתר מורשת: השאלה: לאחרונה פורסם בשם הרב [הרב יוסף זריצקי] כי יש ספקות כשרות בנוגע לתרופה הנ"ל. נשמח לקבל פרוט נוסף