הבעיות בחיבור וניתוק ממכונת הנשמה
מהי הבעיה ההלכתית בלחבר אנשים או לנתק אותם ממכשירי הנשמה. ומה אם אנשים אינם רוצים לקבל טיפול מאריך חיים, בגלל שהארכת חייהם גורמת להם לייסורים?
לאחרונה התברר לי שבחור שאני עומדת להתארס איתו חולה בפסוראזיס קל (במרפקים) אביו חולה במחלה באופן קצת חזק יותר, ואחיו ואחיינו(בן אח אחר שאינו חולה)גם הם חולים באופן קל (כך שניתן לראות שהגורם התורשתי הוא חזק מאוד במשפחה). שאלתי: לפי מיטב הבנתי הסיכוי שלילדנו תהיה התפרצות של המחלה הוא גדול מאוד, האם יתכן שלילדים תהיה התפרצות חמורה יותר מאשר לאב? האם יש שלב בה המחלה הזו "מפסיקה" לעבור בתורשה – או שמא בנישואי אני "מנחילה" את הסיכון לכל צאצאי? האם כדאי מלכתחילה להנשא עם בחור עם בעיה שכזו? (לציין כי במשפחתי לדורותיה לא אובחנה מעולם התפרצות של מחלה זו)
החלק הראשון של השאלות עניינו נושאים רפואיים טהורים ולא הלכתיים רפואיים) ולכן יש להפנותם לרופא עור מנוסה.
כמו כן ניתן לפנות למרכז דעת של יד שרה בשיתוף המכון הרפואי הדסה, באמצעות הטלפון: 02-6444500 או באמצעות האתר של המרכז:
https://www.yadsarah.org.il/daat
לגבי החלק השני, האם כדאי להנשא עם בחור כנ"ל, גם כאן השאלה איננה הלכתית, כי מבחינת ההלכה- מותר.
ההחלטה על כך צריכה להתקבל תוך הכללת גורמים רבים במערכת השיקולים, ודומני שרק את יכולה לשקלל ולהחליט.
מהי הבעיה ההלכתית בלחבר אנשים או לנתק אותם ממכשירי הנשמה. ומה אם אנשים אינם רוצים לקבל טיפול מאריך חיים, בגלל שהארכת חייהם גורמת להם לייסורים?
שלום רב, שאלתי נוגעת ליום כיפור הבא עלינו לטובה בעז"ה, אני בהריון טבעי ראשון, שבוע 22, לאחר ניסיונות של שנתיים כמעט. מבחינת מצבי הרפואי, היה
אדם בן 17 חולה וזקוק נואשות לתרומת מח עצם, אחותו נמצאה מתאימה, אבל היא סובלת ממחלת נפש המתבטאת בתסמונת של טירוף של נקיון, היא מסרבת
ד"ר הלפרין, שלום שמי טל ואני סטודנטית במחלקה לביוטכנולוגיה, באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. הופנתי אלייך ע"י רב האוניברסיטה, הרב גיל הכהן בליזובסקי. אני עושה