סיבוכים לאחר התקן
שלום רב בעצת המכון הלכנו אני ואשתי לד"ר אורי לוי כדי לעשות התקן. הרופא המליץ על התקן אחר שנקרא flexity שלטענתו לא עושה בעיות אך
גיסי חולה סרטן שהתפשט במוקדים רבים בגוף בין היתר מח וריאות . תוחלת החיים הצפויה שלו בין 3 ל6 חדשים לפי אבחון עדכני. הוא כבר מבולבל עם תקופות קצרות של התמצאות ושיחה נורמלית.
אחותו שהיא רעייתי מוטרדת מאוד שלא ילך לבית עולמו בלי לומר וידוי .
היא אחות עם 40 שנות ניסיון ויש לה הרגשה חזקה שאחיה עלול למות בתקופה קרובה ושואלת האם אפשר ורצוי בזמן שהוא יחסית צלול לקרוא איתו את הוידוי . או שמא הדבר יתן לו הרגשה רעה שהנה מבקשים ממני לקרוא וידוי זה הסוף. החולה אינו שומר מצוות .
הוא יוצא תימן בנו של רב ומאז אישפוז התחיל לקרוא קצת בספר תהילים אחרי שנים רבות של נתק מוחלט מכל סממן יהודי . אחותו מצויה במצוקה נפשית שמקורו אך ורק בלראות את אחיה גוסס לנגד עיניה ברקע אחות נוספת נרצחה על ידי מחבל בפיגוע לפני 3 שנים .היא שומרת מצוות חוזרת בתשובה ולהערכתי הענין מטריד את מנוחתה וביקשה ממני לברר דעת הלכה בענין.
היתה לי הכרות עם הרב הלפרין בזמן לימודי באוניברסיטה לפני שנות דור ומיד חשבתי שהוא או רב אחר ממכון שלזינגר הוא הכתובת לשאלה כזו לסיכום האם עדיף להמתין לסמוך לפני פטירה לפני אמירת הוידוי שיש להניח הוא לא יהיה מודע מה שקורה איתו או עדיף שזה ייעשה בהקדם.
בספר אסיא ז (מכון שלזינגר, ירושלים תשנ"ד) עמ' 12-41 מוקדשים לנושא. מובאות שם דעות שונות, אך לדעתי, חוות דעתה של ד"ר בת-שבע הרשקוביץ (עמ' 40-41 שם) היא המתאימה לשאלתך.
בקצרה: "הגורם המתאים ביותר לקבוע אם, איך מתי לדבר עם החולה בנושא, הוא רופא המשפחה של החולה".
שלום רב בעצת המכון הלכנו אני ואשתי לד"ר אורי לוי כדי לעשות התקן. הרופא המליץ על התקן אחר שנקרא flexity שלטענתו לא עושה בעיות אך
בס"ד התבקשתי לכתוב עבודה בנושא דילמות מוסריות שקשורות בהלכה, שאלתי היא האם לזוג הורים שיש להם ילדים ממין אחד יכולים בהריון הבא שלהם להתערב ולבחור
ברצוני לברר על כשרות לפסח על התרופות הבאות: B12 של סולגר,D3 שלויטאמד, ברזל נוזלי של טננבלאט-ברצוני לציין שאני סובלת מאנמיה חריפה ומסוגלת לסבול רק את
מעוניינת לקבל הגדרות ברורות של אתיקה תועלתנית ושל אתיקה דיאונטולוגית ומה ההבדלים ביניהם. תודה.