נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

בחירת מין העובר

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום , ראיתי כאן באתר דילמה מוסרית לגבי בחירת מין הילוד

למשה ונאוה לוי, זוג חילוני בשנות הארבעים לחייו, יש חמישה בנים. האב החל להתעניין ביהדות וחזר בתשובה. האם התקרבה לדת בעקבות התחזקות בעלה.


"נאוה ראתה באינטרנט ידיעה חדשה בתחום הרפואה, המאפשרת בחירת מין העובר. האם טוענת שהיא נתונה במצב נפשי קשה בגלל שאין לה בת והיא מעוניינת לעבור אבחון גנטי טרום השרשתי ולבחור את מין העובר. האב, שחזר בתשובה מתנגד לכך בכל תוקף כי לדעתו זה נוגד את ההלכה ורק אם הוא יקבל אישור רב הוא מוכן לזה.

בעקבות מצב זה, היחסים בין נאוה למשה התערערו וזה גורם נזק רב לילדים."


אני שואלת לגבי זה- מה דעת ההלכה (והמוסר אם יש לכם מקורות)

לגבי עינין זה?

הקישורים שהיו שם אינם עובדים…

אשמח לקבל קישורים כדי לעזור לי לכתיבת עבודה בנושא זה

בתודה רבה , ר'

יישר כח

תשובה:

1. מותר לבחור את מין העובר ללא סיבה מיוחדת אם הבחירה איננה כרוכה בשינוי הדרך להשגת ההריון (למשל- באמצעות דיאטה מיוחדת). אחרת, הדבר אסור.

2. לכן מותר להיעזר בדיאטות המשפיעות על מין העובר, אך אסור לבצע תהליך של הפרדת תאי זרע נקבייםזכריים, או הפריה חוץ גופית (IVF) ובדיקת עובר תרום השרשתית (PGD) אלא אם כן התהליך המלאכותי נדרש בין כך מסיבות רפואיות.

3. מומלץ גם שתעיינו בשו"ת בנושא בחירת מין הולד – שאלתה של ד"ר חנה קטן ותשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין. השאלה והתשובה פורסמו באסיא עה-עו, עמ' 190-192.

4. אם רופא פסיכיאטרי מנוסה יקבע כי בחירת מין העובר אמורה למנוע הדרדרות ממשית במצבה הנפשי של האם – בחירת מין העובר מותרת, וכשהבעל ישמע על כך ממורה הוראה (הרב) שלו, סביר שיקבל עליו את הדין ויסייע לרפואת אשתו.

5. בכל מקרה, יעוץ רפואי נפשי חיוני להערכת המצב במקרה הנדון.

[print_link]

שאלות נוספות