נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

ביעור חמץ של ויטמינים

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

15 באפריל 2011

הרב המשיב: אחר

שאלה:

שלום וברכה

אני מקפיד בדרך כלל לבער כל הטעון ביעור ולא נזקק למכירת חמץ. השאלה היא לגבי ויטמינים (וכדורים וגלולות שונים). כדורים אלו הם לפי הבנתי בגדר חמץ נוקשה שאסור בעינו ומותר לקיים את תערובתו. שאלתי היא האם יש בנמצא כדורים או כמוסות שהחומר העיקרי שבהם הוא חמץ או שתמיד רק חלק קטן מהתכולה הוא שיש בו חשש חמץ (ואשמח לדעת כמה אחוז מהחומר עשוי להיות חמץ).

בתודה וברכה

י


תשובה:

בנוגע לשאלה אם עוברים על ויטמנים בבל ובל ימצא:
בתחילת הדברים יש לציין שכדי לברר את המציאות אם בויטמנים יש חשש חמץ או ודאי חמץ חמר נוקשה או אחר יש לפנות למפעל שמייצר או מייבא את הויטמינים או לשאול לחליפין את הרוקח.
עכ"פ כפי שידוע לנו ברוב הויטמינים אין תערובת חמץ מלבד מקרים בודדים ששמעתי כגון ויטמין E שיש מהם שמופקים משמן נבט חיטה או ויטמין C שאף שבארץ בד"כ הם מיוצרים מקטניות אך בחו"ל יש מהם שמיוצרים ג"כ מחיטה.
לפיכך אף שלאכילה אין להתיר לאכול ויטמנים כאלו או אחרים אא"כ מצויין בפרוש ע"ג העטיפה שכשרים לפסח מ"מ לגבי שהיה מותר להשהותם אך טוב יותר לעשות מכירת חמץ רק על אלו הויטמנים בפרט אם מאלו הויטמנים יש להם טעם טוב וכד' שלצד שיש בהם חמץ אפי' אם הוא מוקשה הרי כבר פסק המשנב סי' תמב סקב שחמץ מוקשה צריך לבערו מדרבנן וכאן שזה רק ספק אם יש בתערובת חמץ אפשר לסמוך על המכירה אך חשוב לציין בשטר המכירה שהנך מוכר רק את אלו הויטמינים בלבד.
בברכת פסח כשר ושמח
אשר שקאני

[print_link]

שאלות נוספות

טיפולי שיאצו בבן המין השני

בסייעתא דשמייא אני בעז"ה רוצה ללמוד בשנה הבאה טיפולים טבעיים (שיאצו, רפלקסולוגיה וכו'..) ואני יודעת שבהתחלת חיי המקצועיים בטח אני אצטרך לעבוד בקופת חולים. השאלה

קרא עוד »