ציסטה בכליה (ילדה בת 12) בצום יום הכיפורים
לקראת צום יום כיפור ,יש ילדה בת 12 שיש לה צ'יסטה בכליה,והרופא אומר שהיא צריכה לשתות שמא יתייבשו לה הכליות, האם זה נכון?
שלום ברכה, האם לכהן מותר להכנס לבית חולים לצורך ביצוע בדיקה רפואית ? בית חולים רבין הוא היחיד אשר ניתן לבצע בו את הבדיקה הנ"ל.
מדובר בבדיקת אלרגיה לנעליים, נאמר לי ע"י הרופא המומחה שבי"ח רבין הוא המקום היחיד לעשותה.
תודה
ראשית מומלץ לעיין בשו"ת ציץ אליעזר חלק טז סימן לג.
(הובאו דבריו גם בנשמת אברהם, מהדורה חדשה, חלק ב' יורה דעה, סי' שלה ס"ק ד,2)
אם מטרת הבדיקה היא כדי למנוע סבל ממשי ניתן לסמוך על הפוסקים המובאים בציץ אליעזר שציינתי אליו ולהקל, אלא שראוי למעט בשהיה בבית החולים ולשהות שם רק את פרק הזמן ההכרחי לצורכי הבדיקה.
לקראת צום יום כיפור ,יש ילדה בת 12 שיש לה צ'יסטה בכליה,והרופא אומר שהיא צריכה לשתות שמא יתייבשו לה הכליות, האם זה נכון?
מספר השאלה: 112518 כותרת בעיות בברך תוכן השאלה. שלום וברכה! לסבתא שלי יש בעיות עם הברכיים. היא הלכה לרופא, והוא נתן לה משהו שיתפוס את
שלום רב, אנחנו מעונינים לבקש מבית החולים בו אנו עובדות להערך לשבת מבחינה טכנולוגית כך שיהיה מינימום חילול שבת שלא לצורך. עם מי ניתן להתייעץ
1. זה נכון שאם אני נמצאת במחדר כשאדם יהודי נפטר אני צריכה לקרוע את הבגד? 2. אני בהריון, זה בעיה לעטוף גופה במחלקה? שהרי