בירור כשרות לויטמין B-12 – כשרות בחו"ל ובארץ

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: ישראל בלפר

שאלה:

הם יש כשרות לויטמין B-12 פלוס של חברת אלטמן? התקשרתי למרכז הייעוץ של חברת אלטמן לשאול מדוע אין כשרות כתובה על המוצר ונעניתי כי מכיוון שהכשרות היא של הרב ציינר (אם אני לא טועה) מהרבנות בזל , ומכיוון שכשרות זו ניתנת בחו"ל היא אינה מצויינת על גבי המוצר. האם טענה זו מספקת? או שיש להמשיך הבירור? והיכן?

ש

תשובה:

באופן כללי, אין לנו נתונים ישירים בתחום כשרות המזון.

לגבי ויטמין B-12, אפשר לעיין במקורות (למשל אסופת מאמרים זו) המובאים באתר של OU.

כמו כן יש סיכוי טוב לקבל תשובה אצל אחד משני המומחים הבאים:

א. הרב טוביה הוד, מגדולי המומחים לכשרות תעשייתית בעולם. הטלפונים שלו בזמן שהותו בארץ הם: 03-9225314 בזמן שהותו בחו"ל הוא: 49-172-5316371 (00) או 052-827-0003 (כמו כן ניתן לשלוח אליו שאלה בממשק ייעודי לכך).

ב. הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02 כמו כן כדאי לעיין במאמר של פרופ' אברהם שטיינברג על נהלי כשרות בטיפול בחולים.

להלן רשימה מקוצרת של אתרים מרכזיים בהם ניתן לקבל מידע לגבי כשרות של תרופות:

1. ועד העיר של מונטריאול, קנדה, נוסד 1922: Jewish Community Council of Montreal האתר מספק מידע על כשרות בתחומים רבים, וגם טבלה המסכמת את כשרויותיהן של תרופות שכיחות. הפרוצדורה לקבלת הכשר של ועד העיר כולל בקשה רשמית, פירוט מרכיבים ויכולת בדיקה ישירה.

2.K A S H R U T . C O M©– אתר המרכז את המידע הכשרותי משלל מקורות, כולל OU,STAR–K . האתר כולל הפניות וקישורים למוקדי הכשרות המרכזיים, למאמרים, מתכונים, זמני הלכה וכן הלאה. כמו כן, יש באתר רשימה מקיפה של סוכנויות למתן הכשר ברחבי העולם.

3. star-k כשרות תרופות- רשימת תרופות מתעדכנת וחומרים בעלי כשרות קבועה.

4. הירחון Kashrus מציע מגוון של נושאים ומאגרימידע בנושא כשרות בכל העולם. בין השאר, מאגר קישורים לנותני חסויות הכשרות הבינלאומיים.

להדפסה

שאלות נוספות

איסוף דם טבורי בשבת

שלום, אשתי אמורה ללדת בעז"ה בקרוב. התכנון הוא שתלד בירושלים ולהורות לצוות הרפואי לתרום דם טבורי לבנק דם טבורי ("בדמייך חיי" וכד'). מכיוון שאנחנו גרים

קרא עוד »

הפלת עובר עם מום בלב

שלום! בסקירת מערכות הרופא מצא שיש לעובר מום בלב שנקרא AV-CANAL וגם חשד לתסמונת דאון בעקבות הממצאים. המליצו לי לעבור בדיקת מי שפיר לאימות .

קרא עוד »

דימום ממושך

בס"ד אנחנו גרים בצפת. וכנראה מבל הבלגן של הקטיושות אשתי מדממת רצוף כחודש . האם יש פתרון לזה? שמעתי על מסטיק תימני .הוא יעיל? תודה

קרא עוד »

ניגוב לאחר עשיית צרכים

בס"ד ברצוני לשאול שאלה הלכתית ורפואית: האם אדם שצריך לקחת נייר טואלט ולנגב את האמה אחרי שגמר עשיית צרכיו("קטנים") כיוון שממשיך לנטוף האם בן אדם

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?