גנטיקה – העברה לילד
שלום וברכה! רציתי לדעת האם גן שיש לאבא ואותו גן לאימא האם בטוח הוא יעבור לילדה?
לרה"ג ד"ר מרדכי הלפרין שליט"א שלום,
כחלק מחוברת ליקוטי הלכות בנושא סכרת שאני מחבר, אודה מאוד לכת"ר שליט"א אם יוכל לענות לי על כמה שאלות נוספות בנושא סכרת:
א. האם מותר לחולה סכרת לבקש ממישהו מאנשי הבית שיביא לו את המכשיר סוכר או המזרק, למרות שהחולה יכול להביא את זה בעצמו(ואין סכנה מיידית), ורק מטעמי נוחות הוא מבקש שיביאו לו את זה או שמא זה מוקצה כלפי אחרים ואינו נחשב כלי שמלאכתו לאיסור? ואם החולה לא מסוגל להביא את זה בעצמו(ואין סכנה מיידית), האם צריך לטלטל את המכשיר בשינוי?
ב. אישה שנושאת משאבת אינסולין, האם זה מהווה חציצה, משום שמציאות המשאבה זה שחייב בכל מיקרה לנתק את המשאבה מהגוף כדי להחליף את המחט שמחובר לגוף כל כ- 4 ימים(כדי לא לקבל זיהום). והתהליך של החלפת המחט הוא 2-3 דקות בלי כמעת כאב לרוב בני האדם ובמיוחד לפי שנוהגות נשות ישראל להחמיר על עצמם כדברי הרמ"א ביו"ד סי' קצח סעיף א' ,ש"לכתחילה לא תטבול אפילו בדברים שאינן חוצצים גזרה אטו דברים החוצצין" ? או שמא משאבה לא מהווה חציצה משום שהיא נכנסת לגדר מיעוטו שאינו מקפיד וזה מכשיר רפואי?
ג. בשידוכין יש הנחייה כללית שיש חובה לספר על מחלת הסכרת לבן או בת הזוג העתידי. האם יהיה הבדל בין אישה או איש סכרתיים, שהרי אצל האישה נכנס גם העניין של סכרת הריון ומכיוון שזה בעיה שעלולה לסבך אפשרות להורות או מקשה עליה, האם ניתן לומר שאצל אישה יש חובה לספר מוקדם יותר ממה שאיש חולה סכרת היה מספר לבת הזוג העתידי?
א. דבר המותר לחולה – גם אם אין בו סכנה – כשם שאיננו מוקצה לחולה כך הוא היננו מוקצה גם למשמשי החולה.
ב. לגבי טבילה עם משאבת אינסולין, למיטב ידיעתי אסור לטבול כשהמשאבה על הגוף, עקב נזק אפשרי לרכיבים האלקטרוניים שלה. כך שיש להתייעץ עם הרופא המטפל על הנדרש לבצע לפני הטבילה.
אם תהיינה שאלות אחרי קבלת היעוץ הרפואי – ניתן לחזור אלינו בשאלה מפורטת.
ג. אינני רואה הבדל בין גבר לבין אישה הסובלים מסכרת, לגבי המועד בו יש להודיע על כך לבן הזוג הפוטנציאלי.
שלום וברכה! רציתי לדעת האם גן שיש לאבא ואותו גן לאימא האם בטוח הוא יעבור לילדה?
שלום, אני עושה עבודה העוסקת בשאלה האם זה מוסרי להביא ילד לעולם בהשרשה טרום לידתית בכדי להציל אח, לדוגמא, ע"י תרומת מח עצם. כמו קודמיי
Bs"dI have cancer and I have a stomaPlease help me to let me know when I can daven and make brachosDoes the stoma bag need
סבתי חולת כליות ומטופלת בדיאליזה 3 פעמים בשבוע. בערב ר"ה היא צריכה ללכת לטיפול. שאלתי היא: האם מותר להזמין לה מונית שתחזיר אותה הביתה? (היא