נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

בעיות בכניסה להריון (מחזור קצר)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב,

אי"ה אהיה בת 41 בעוד חודש, נשואה כמעט שנתיים וללא ילדים. ספרדיה וגם בעלי. מחזור טבעי כל 26 יום ועדיין לא התעברתי….

התגלה ביוץ מוקדם וגם המורפולוגיה של הזרע נמוכה (שאר הפרמטרים אצלו טובים מאד ומפצים על המורפולוגיה) אני אחרי 3 הזרעות שלא הצליחו ולצערי גם בקבוצת סיכון עקב פטירת אחותי מסרטן השד לפני 9 שנים כך שמעדיפה כמה שפחות הורמונים. החודש לדוג' הצלחתי לעשות הפסק טהרה צח ולבן ביום הרביעי אך לאחריו באו כתמים ורודים גם בבדיקה של היום הראשון לספירה וגם ביומיים אחריהם כך שטבלתי ביום ה13 ואולי שוב פספסתי ביוץ….


שתיתי חודשיים חליטת תה ילקוט הרועים וגם לקחתי מסטיק תימני.


1. האם יש משהו נוסף שאני יכולה להשתמש בו לא כימי כמו אסטרופם לדחיית הביוץ


2. האם במקרה כמו שלנו יכול להימצא פתרון קל יותר מאשר לחכות יותר מדי זמן עם הכתמים האלו? הרי מדאורייתא הייתי אמורה לטבול ביום השמיני מיום הדימום הראשון????



תודה וחג שמח

תשובה:

בעיית ה"ביוץ המוקדם" נדונה רבות בעולם ההלכה. אבל חשוב לדעת כי היום כבר לא מדובר בבעייה אמיתית, היות וקיימים דרכים רפואיים יעילים להתגבר על הבעיה.

הדרך הפשוטה ביותר (המועילה בכ-25% מהמקרים) היא פשוט לאכול ארוחת בוקר מוקדמת (לפני 7 ) בכל יום. פרט לכך יש מספר דרכי פעולה תרופתיים, ואפשר לעבור מסוג טיפול לשני כשצריך. הטיפול התרופתי איננו כולל גלולות למניעת הריון אלא תרופות המשפיעות על מועד הביוץ ודוחות אותו.

או ביתר פירוט:

הדרך הראשונה: הקפדה על ארוחת בוקר מוקדמת, כמתואר למעלה.

הדרך השניה: מתן אסטרוגנים (דרך הפה או במדבקות על העור) בימים מסויימים בחודש המחזור.

הדרך השלישית: כדורי קלומיפן ציטרט (איקא קלומין), למשך חמישה ימים בשליש הראשון של החודש.

הדרך הרביעית: הזרקת גונדוטרופינים.

לבחירת הפתרונות התרופתיים ראוי לפנות לרופא מנוסה בתחום, ולאחר בחירת הטיפול, לשאול אותו את השאלות שלך כשהן מתייחסות לטיפול הספציפי. אם אחרי זה עדיין ישארו לך דברים לא ברורים את מוזמנת לחזור אלינו.

חשוב לזכור שקיימים גם פתרונות רפואיים שאינם כרוכים בדחיית הביוץ כמו למשל הזרעה מלאכותית מזרע הבעל לפני הטבילה.ראי מאמרו של יוסף גרין על הזרעה מלאכותית כפתרון לבעיית העקרות הדתית . אבל חשוב לדעת שפתרון זה תלוי במחלוקת ידועה בין הפוסקים.

מקורות נוספים בנושא הזמינים דרך מכון שלזינגר:

ראשית, רצוי לראות את הערך 'פוריות ועקרות' באנציקלופדיה ההלכתית רפואית, ובסעיף 'עקרות דתית' שם

כמו כן: ב' לוננפלד ונ' בירנבאום, "טפול בעקרות עקב אי-התאמה בין ימי הפוריות וזמן הטבילה" מוריה ב:א-ב, מח-נב, תש"ל, ופרסום מורחב של אותה שיטה תרופתית ב: א' וב' לוננפלד, "המאבק בעקרות – עקרונות הטיפול התרופתי לגרימת ביוץ" מדע כה:2, 77-72, (1981).

בנוסף, כדאי מאד שתפני ישירות לרבני מכון פוע"ה, בשעות העבודה בטלפון 02-6515050 בהרבה מקרים הסיוע ההלכתי שתקבלי מהם, שוה כל הון.

<p align="right

[print_link]

שאלות נוספות

הזרעה

שלום ברצוננו לדעת האם טיפול בפוריות שנקרא הזרעה מותר על פי ההלכה. ואם כן אנו רוצים לדעת ממה צריך להיזהר. תודה

קרא עוד »

גלולות יסמין

אני לוקחת גלולות יסמין כבר 3 שבועות. לראשונה לאחר הפסקת הנקה. עקב דימום חלש שמופיע כבר זמן רב אין באפשרותי לעשות הפסק טהרה. גם שכבר

קרא עוד »

תענית אסתר בהריון

אני בהריון ראשון, שבוע 15. ב"ה מרגישה בסדר. בתחילת ההריון (שבוע 6) היה לי דימום. כמו כן לא יכולתי לסבול תחושת רעב כיוון שזה גרם

קרא עוד »