פיזיותרפיה
רציתי לדעת האם בחורה יכולה ללמוד פיזיותרפיה ואח"כ לטפל בגברים: א. במהלך הלימודים כשחייבים בהתנסות המעשית לטפל בגברים. ב.כשמחפשים עבודה האם מותר לעבוד במקום שמטפלים
שלום כבוד הרב!
אני בהריון שבוע 11, עם דימום כבר כמה ימים. עדיין לא יודעת מה מצב העובר, בעז"ה מקווה לטוב, הולכת להבדק היום. מה הדין מבחינת טהרה? דיני הרחקה?
במידה ואכן זו לא הפלה, כשיגמר הדימום אצטרך לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים? מה הדין מבחינת טהרה? דיני הרחקה?
תודה מראש
דימום בהריון דינו כדם נדה לכל דבר. גם לענין הטהרה וגם לענין ההרחקות.
לאחר סיום הדימום חשוב קודם כל לבצע אולטרה-סאונד כדי לוודא שהעובר חי ומתפתח, וכדי לוודא שאין סימנים להפרדות שליה.
חשוב לדעת כי כל זמן שיש סימני היפרדות מותר אמנם לטבול אחרי הפסק טהרה וספירת שבעה נקיים (אם אין סיבה רפואית אחרת כנגד) אך אסור לקיים יחסים כל זמן שסימני ההיפרדות עדיין קיימים, עד לפחות שבועיים לאחר היעלמות הסימנים הללו.
רציתי לדעת האם בחורה יכולה ללמוד פיזיותרפיה ואח"כ לטפל בגברים: א. במהלך הלימודים כשחייבים בהתנסות המעשית לטפל בגברים. ב.כשמחפשים עבודה האם מותר לעבוד במקום שמטפלים
לכבוד הרב שלום, רציתי לדעת האם לעשות כרטיס אדי או לא (כרטיס שיוכלו לתרום את איברי). אם יש בעיות הלכתיות אנא פרט אותן. תודה רבה.
האם מותר ליטול איברים מגופת מת לצורך השתלה מצילה או מאריכת חיים?
מאתר כיפה- שאלה מס' 112848 לקראת סטאז'- המשך תוכן השאלה. שלום רב! קיבלתי את תשובתכם לגבי הגעה לבית החולים בשבת. ברצוני להוסיף ולשאול: 1. אין