כשרות אדוויל
שלום רב! רציתי לברר האם כדור אדוויל הוא כשר ומותר לקחת? כי שמעתי שיש איתו בעיה.
לכבוד הרב שלום,
אשתי ילדה את לידתה השנייה לפני 4 חודשים, ולאחר מכן רופא שם לה התקן למניעת היריון. זו הפעם השנייה שמופיע אצלה כתם בעקבות ההתקן, פעם אחת בערב טבילתה, ופעם נוספת במהלך התקופה בה היא אמורה להיות טהורה, דבר שיוצר קושי רב בחיי האישות שלנו. קראתי מאמר באתר שלכם שאומר שישנם מצבים שבהם ייתכן שמדובר בדם מכה ולא בדם אסור, ולעניות דעתי זה המקרה גם כאן. כיצד אם כן ניתן לברר עניין זה על מנת לקבוע אם הדבר נכון ומדובר בדם מותר?
לא ניתן לענות לשאלה זו בלא כמה נתונים בסיסיים:
א. בת כמה אשתך?
ב. האם יש שרירנים ברחם?
ג. מהו בדיוק סוג ההתקן? ומתי הותקן?
ד. עם קבלת הנתונים למעלה יהיה מקום לבירור פרטני של סדרי הוסתות וההכתמות של אשתך לפני שניתן יהיה לדון בגוף שאלתך.
ה. ראה גם בשו"ת #5576
שלום רב! רציתי לברר האם כדור אדוויל הוא כשר ומותר לקחת? כי שמעתי שיש איתו בעיה.
שמעתי שיש בעיה עם כשרות של שפתונים. על השפתונים שראיתי אין הכשר, אבל אולי ידוע לרב אלו שפתונים כשרים ואלו לא? לדוגמא: labbelo, blistex וכו'.
שלום, ברצוני לשאול האם מותר להתפלל ולומר תהילים על חולה סוכרת נעורים (למרות שידוע שאין מרפא מן המחלה הזאת). האם זאת תפילה לבטלה? בברכה