האם מותר לדחות הריון
שלום וברכה, בקרוב אי"ה אנשא לבחיר ליבי. מכיוון שהחודשים האחרונים היו קשים לשנינו מבחינה נפשית ופיזית (הוא סטודנט לפני סיום לימודיו ובלחץ גדול ואני עם
שלום,
אשתי בת 50, סובלת במשך 10 שנים לפחות מדימומים מוגברים ולא סדירים. בבדיקות US נצפית רירית רחם מעובה, לפעמים אף 27 מ"מ.
בעבר טופלה בכדורי הורמונים – פרוברה ואח"כ פרימולוט-נור, שנתנו בד"כ תוצאות טובות – מחזור מבוקר וסדיר, ורירית דקה (10, 7 או אף 4 מ"מ).
הרופא הנוכחי המליץ להפסיק כליל הורמונים, דבר שהחזיר את אי הסדירות ואת העובי המוגבר של הרירית. כיום הדימומים מאוד לא סדירים – ממושכים, לפעמים שופעים, אך לפעמים בעוצמה קלה או רק טפטופים, דבר שאינו מנקה את הרירית. הבוקר נצפתה שוב רירית 26 מ"מ.
המלצות הרופא המטפל ורופאים נוספים הן צריבת רחם או כריתה. הכריתה מומלצת כפתרון גם לצניחת הרחם בדרגה 3-4 שממנה היא סובלת, אם כי לזה הוצע גם התקן פסארי או ניתוח הרמה.
ראיתי כעת מאמר של ד"ר מרדכי הלפרין נגד צריבה וכריתה, מהיותם סירוס האשה, ובעד התקן מירנה כפתרון לדימומים מוגברים.
שאלותי הן:
1. האם המירנה גם מבקרת את התעבות הרירית, או שמניעת הדימום על ידה מבוצע בדרך אחרת?
2. האם ניתן להשתמש בו זמנית בהתקן מירנה ובהתקן פסארי?
תודה רבה מראש.
1. המירנה אמורה למנוע את התעבות הרירית, ולהביא להקטנה משמעותית מאד של עובי הרירית.
ראה מאמרי "הת"ר פרוגסטוגני בדמם ווסתי כבד כטיפול מונע כריתת רחם", ספר אסיא י, עמ' 248-260 (2007)
2. ככלל, אין מניעה להשתמש גם בהתקן תוך רחמי וגם בפסארי, אך הדבר תלוי בחומרה של צניחת הרחם. לכן יש לוודא עם הרופא המטפל כי במצב הנדון אפשרות השילוב אכן קיימת.
3. כאשר בנוסף לבעית הדימומים קיימת גם בעיה בעיה של צניחת רחם חמורה, ניתן להקל ולהתיר כריתה שלמה של הרחם, על מנת למנוע את הזיהומים השכיחים במצבים אלה.
שלום וברכה, בקרוב אי"ה אנשא לבחיר ליבי. מכיוון שהחודשים האחרונים היו קשים לשנינו מבחינה נפשית ופיזית (הוא סטודנט לפני סיום לימודיו ובלחץ גדול ואני עם
אודה למי שיוכל להוסיף על המקורות להלן (הסדר – כרונולוגי): מלכים ב פרק ח (י) וַיֹּאמֶר אֵלָיו אֱלִישָׁע לֵךְ אֱמָר <לא> לוֹ חָיֹה תִחְיֶה וְהִרְאַנִי
אל כבוד הרבנים הגאונים שליט"א אחדשה"ט בעת לומדי דבר ה' – זו הלכה, נתעוררו אצלי כמה שאלות, ותורה היא וללמוד אני צריך, ונפשי בשאלתי מאת
בס"ד שלום אני דתי בגיל 55 נשואי פעם שניה לפני כשנה, ב"ה בריא, לא נוטל תרופות ב"ה. אישתי מבקשת שאני יעשה בדיקת אנדוסקופיה דרך פי