דיני גבס

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום וברכה! יש לי גבס ביד ימיני , להלן כמה שאלות לגבי זה: 1.האם מותר לי לקרוא קריאת שמע והרי האצבעות שלי מטונפות{כידוע,אין לשטוף יד מגובסת}? 2.איך אני נוטל את ידי במקרה זה? אשמח אם תוכלו לשלוח לי עוד מספר הלכות לגבי מטופל בגבס

תשובה:

1. מותר לקרוא קריאת שמע ולהתפלל.

2. לגבי נטילת ידים: יש ליטול רק את חלקי כף היד שאינם מכוסים בגבס, כמו במקרה של תחבושת. ראה שו"ע או"ח סי' קס"ב, ובנשמת אברהם שם ( לצפיה בנשמת אברהם: https://www.medethics.org.il/articles/NA/NishmatAvraham.OC.162.asp ). וראה עוד נשמת אברהם כרך ד' חלק אורח-חיים סי' קסא ( לצפיה בנשמת אברהם: https://www.medethics.org.il/articles/NA/NishmatAvraham.OC.161.1.asp )

להדפסה

שאלות נוספות

שמירת הלשון

שלום אני בחורה דתיה מסורתית משתדלת לקיים את רוב המצוות…. הבנתי ששמירת הלשון יכולה לעורר את מידת הרחמים באם חטאנו אני כן משתדלת אבל נכשלתי

קרא עוד »

צום יו

בס"ד שלום לכבוד הרב, אישתי בהריון ב"ה, בשבוע ה-12, לאחר טיפולי פוריות ב- ivf (שני עוברים). הרופא אמר שהיא צריכה לשתות בצום, ולא רק מים.

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?