דיני נידה לאחר גרידה

שתפו:

9 באוגוסט 2013

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

היי,
אני אמורה להיות בשבוע ה-12 להריון.
הייתי בביקור אצל רופאה לפני כ-5 שבועות, אז נצפה דופק ועל פי אולטראסאונד נקבע שגיל העובר הוא 6 שבועות לפי ספירת הרופאים (המחזור שלי לא סדיר אז קשה לקבוע לפי תאריך וסת אחרונה).
אתמול חזרתי לביקורת נוספת. לא נצפה דופק ועפ"י גודל העובר ושק ההריון באולטראסאונד נראה שהעובר הפסיק להתפתח ימים ספורים אחרי הבדיקה הקודמת (הגדלים נשארו זהים).
תור לגרידה נקבע השבוע.
זהו הריון ראשון.
יש לי 2 שאלות:
1. אחרי הגרידה, כמה זמן בעלי ואני נהיה אסורים? האם 14 כיוון שיתכן שזו הייתה בת?
2. במידה ובעז"ה ההריון הבא יעבור בשלום ויוולד בן, האם פודים אותו?
תודה,

תשובה:

1.  אחרי הגרידה יש להמתין 7 ימים ואז לבצע הפסק טהרה וספירת שבעה נקיים, כדי שהטבילה תהיה אחרי היום ה-14.
2.  עובר שמפסיק להתפתח לפני היום החמישי לשבוע השמיני לפי מניין הרופאים (שהוא היום הארבעים להפרייה), היילוד אחריו חייב בפדיון הבן בברכה.
אם יש ספק שמא העובר הראשון הספיק להתפתח אחרי המועד האמור, יש לפדות את הילוד הבא אחריו בלא ברכה.

להדפסה

שאלות נוספות

דימום ממושך

בס"ד אנחנו גרים בצפת. וכנראה מבל הבלגן של הקטיושות אשתי מדממת רצוף כחודש . האם יש פתרון לזה? שמעתי על מסטיק תימני .הוא יעיל? תודה

קרא עוד »

המשך לשאלה 412

הבהרה: בעקבות המאמר של הרב זילברשטיין המצ"ב נשאלה השאלה, אם האישה מוכנה לוותר על הרחם(כדברי הרדבז שיש בזב מידת חסידות) האם יהיה מותר לה ואז

קרא עוד »

הפלה לפני יום ה-40

לאשתי ולי יש ילד בן 8 חודשים. לאחר לידת בננו החליטה אשתי שהיא לא רוצה להשתמש באמצעי מניעה מפני ששמעה שהם לא בריאים (כדורים וכו')

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?