נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

האכלת חיות מעבדה בפסח

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

הרב דר' מרדכי הלפרין שלום רב.

בנושא כשרות לפסח של כופתיות מזון עכברים וחולדות, בנוגע למרכיבי המזון, אני מבקש לציין את הדברים הבאים:

1. תהליך הכנת תערובת המזון נעשה ע"י ערבוב המוצקים עם שמן סויה ועם תערובת ויטמינים ומינרלים. אין בתהליך הוספת מים.

2. הערבול של המרכיבים מתרחש בסמיכות לתהליך הכיפתות, ללא הפסקת זמן בין התהליכים כך שאין החמצה.

3. המזון עובר במהלך הכיפתות תהליך בלחץ היוצר חום רב (כ- 80 מעלות צלסיוס).

4. המזון מיועד לשימוש בבתי חיות. הגישה לבתי החיות היא לחוקרים מורשים בלבד שעברו הדרכה.

5. המזון מיועד אך ורק לבעלי חיים באופן ברור ביותר ולא למאכל אדם.

אבקשך לאשר שניתן להשתמש במזון זה במהלך חג הפסח ללא חשש לעבירה על מצוות החג.

תשובה:

כל עוד אין תחליף מתאים, מותר גם בפסח להאכיל את חיות המעבדה בכיפתות הנוקשות שמיוצרות בתהליך המתואר בשאלה, על אף מרכיבי קמח החיטה וקמח הקטניות המעורב בהן. י

כל תקופת הפסח (החל מצהרי ערב פסח ועד מוצאי שביעי של פסח) יש להקפיד להמנע מהשריית הכיפתות הללו במים . במצב בו ההשריה חיונית מותר להשרותם במיצים טבעיים טהורים שלא הוסף להם מים

אם יש בעיות או שאלות נוספות – אנא חזור אלי

בברכה

מרדכי הלפרין

[print_link]

שאלות נוספות