האם מותר להשתמש בשאריות עור בטן שנותר לאחר ניתוחי קיצור קיבה/מתיחות בטן לצרכי מחקר

שתפו:

30 בינואר 2015

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

לרב הלפרין שלום וברכה
נשאלתי היום האם מותר להשתמש בשאריות עור בטן שנותר לאחר ניתוחי קיצור קיבה/מתיחות בטן לצרכי מחקר. מדובר בחתיכות עור שעתידות להיזרק, ואין חשש שיסירו יותר עור עבור המחקר (אין קשר בין המחקר לבין הניתוחים מהם לוקחים את השאריות).
לכשעצמי חשבתי שמאחר שאין כאן חבלה לשם לקיחת העור, החולה חי וקיים, והעור עתיד להיזרק בלאו הכי – שאין בכך בעיה.
האמנם?

תשובה:

מבחינה הלכתית אין מניעה להשתמש בשאריות עור שאינן נצרכות לחולה, ואין לו אפשרות לעשות בהם שימוש כלשהו. לכן מותר להשתמש בהם לצרכי מחקר.

מבחינת החוק הנושא מורכב יותר וצריך לקבל רשות מפורשת מהחולה.
הערה: אם ישתנה המצב, וחולים יוכלו למכור את שאריות הרקמות שהוצאו מהם, אזי המכירה תחשב שימוש אפשרי ויהיה אסור גם מבחינה הלכתית להשתמש בהם בלא אישור מפורש של החולה "בעל הרקמות"

להדפסה

שאלות נוספות

הפלה לאשה חולת איידס

שלום אני מכינה עבודה בביולוגיה ורציתי לשאול: אם אשה בהריון גילתה שהיא חולה באיידס. האם מותר לה לבצע הפלה? אשמח אם בתשובתכם תפרטו את הטעמים

קרא עוד »

איבר קטן

רצינו להתייעץ בשאלה – יש לנו ילד כבן שש, שהאבר שלו מאד קטן. כבר בלידה ובברית המילה שמו לב לכך, וגם כיום זה ניכר בבירור

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?