היפנוזה – בררנות באוכל

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב אני סובלת מילדות מבעיות של בררנות יתר באכילה. שמעתי כי ישנן דרכים לטפל בנושא דרך היפנוזה (לנסות ולשנות את ההרגלים הללו). האם ישנו סיכון בטיפול שכזה והאם ישנה מניעה הלכתית לעשות זאת ? תודה

תשובה:

א. לגבי הסיכון בטיפול היפנוטי – ראוי להתיעץ עם הרופא המטפל.

ב. מבחינה הלכתית כבר פסקו הפוסקים שאין איסור הלכתי בטיפול היפנוטי כל עוד המהפנט לא גורם למהופנט המטופל לעבור עבירות או לזלזל באיסורים.

ג. להלן דברי הנשמת אברהם (כרך ב' יו"ד ס' קעט, סוף ס"ק א) בשם הגרמ"פ פינשטיין באגרות משה יו"ד חלק ג', סי' מד:

———————

ולגבי טיפול בהיפנאטיזם, כותב האג"מ: שלא הוא ולא הגרי"א הענקין שליט"א רואים בזה איסור כי אין בזה כשוף, אלא שיש כח לאיזה אנשים להשפיע על אנשים חלושי העצבים. אך יש לחוש אם הרופא העושה זה הוא חשוד לעבור על איסורי תורה שמא יאמר לו לעשות דבר איסור, ולא יחשב אונס כיון דהביא עצמו לידי כך. ואם אין לחוש לזה כגון ברופא שהוא שומר תורה או באופן אחר שאין לחוש לאיסורין ולבטול מצות, אין בזה איסור. ואפילו לחולה שאין בו סכנה מותר, ואין בזה חשש זלזול בגופו דהוה כלא אפשר שמותר לזלזל בעצמו ולהתבזות כדאיתא בסנהדרין כו ע"ב, עכ"ד.

———————

ניתן לראות את הנשמת אברהם בלינק הבא: https://www.medethics.org.il/articles/NA/NishmatAvraham.YD.179.asp

להדפסה

שאלות נוספות

עבודת רנטגנאי בשבת

אני סטודנט לרנטגנאות (טכנאי רנטגן). על מנת לעבוד בתחום בבתי החולים יהיה עלי לעשות משמרות גם בשבת, אך לבתי החולים בארץ מגיעים בשבת גם חולים

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.